Valuri, gropi, guri de canal descoperite, dale aruncate alandala. Aşa arată o stradă din centrul Călăraşiului, la mai puţin de o săptămână de la ultimele „reparaţii" din zonă.
Pe anumite porțiuni gropile apărute pe trotuar au o lungime de aproximativ un metru și 10 centimetri și o adâncime care măsoară aproape 30 de centimetri.
Gropile apărute odată cu modernizarea reţelei de canalizare au fost astupate săptămâna trecută. Ploile din ultimele zile au spălat însă nisipul turnat în ele, aşa că gropile au reapărut.
Primarul dă vina pe firma care s-a ocupat de lucrare.
„Starea inițială nu este cea care se vede acum. Nu se poate circula. Sunt pavele deteriorate, stricate, rupte sparte”, a spus primarul Călărașiului, Daniel Drăgulin.
Oamenii din zonă fac zi de zi slalom printre gropi.
„Reprezintă efectiv un risc să mergi pe trotuar”, a spus un locuitor din Călărași.
„Ne dăm mai în stânga, în dreapta ca să nu cădem acolo. Un lucru făcut de mântuială. Bani aruncați degeaba”, a adăugat o altă persoană.
Responsabilii firmei constructoare au refuzat să comenteze acuzațiile.
Gropi pe o stradă reabilitată cu 40 de milioane de lei
Asfaltul nu rezistă prea mult nici pe străzile din Brăila. O groapă a apărut recent pe o stradă abia reabilitată cu 40 de milioane de lei, bani europeni. Localnicii acuză autorităţile de incompetenţă.
„S-a făcut lucrarea pe timp de iarnă şi când a asfaltat, a băgat molozul cu tot cu zăpadă”, a povestit un locatar,
„Poate să cadă un copil, să intre o maşină”, a adăugat altă persoană.
Gropile periculoase nu sunt nici macar semnalizate.
„Au venit, au fotografiat, au plecat. I-am întrebat..domnule când se poate rezolva aşa ceva şi cică..nu vă supăraţi, în ordinea urgenţelor, asta nu e o urgenţă”, a spus locatarul unei străzi surpate.
Primarul Brăilei recunoaşte calitatea proastă a lucrărilor, însă o pune pe seama asfaltului vechi.
„Cei care au făcut aceste lucrări au avut obligaţia în tot judeţul să aducă strada, la starea care a fost iniţial. Acum rezultatul nu este acela care ni l-am dorit”, spus primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu.
Autorităţile spun că reparaţiile vor fi făcute tot de firma a făcut prost lucrările prima dată.
„Mergem, constatăm şi reparăm, că asta-i viaţa, se mai întâmplă”, a fost răspunsul dat de Lucian Stanciu, managerul unei firme de construcţii.
Probleme similare sunt pe mai multe străzi din Brăila. Acolo unde asfaltul nu s-a surpat încă, s-au format denivelări uriaşe.