Compania are 3.000 de angajaţi, iar media de vârstă este de 31 de ani. Şefii firmei spun că le este greu să găsească noi angajaţi din zonele învecinate pentru că oamenii nu au unde să îşi lase copiii. Aşa că au construit o grădiniţă. Un milion de euro au pus la bătaie.
Ana-Maria are un băieţel de trei ani şi jumătate. Este mulţumită că nu mai are nicio grijă cât timp are treburi la serviciu. „Este foarte uşor pentru noi, că, spre exemplu, dimineaţa, când traficul este infernal, ne este foarte uşor să ajungem la grădiniţă. După ce lăsăm copilul, în două minute ajungem la birou”, spune Ana-Maria Vuşmuc.
140 de locuri sunt disponibile pentru copiii de la un an la cinci ani. Dotările sunt moderne. Chiar şi mobilierul a fost special gândit de un designer.
„Avem şapte săli de clasă, o sală de masă spaţioasă, cabinet medical, asistenţă medicală permanentă. De asemenea, avem amenajat un loc de joacă de excepţie pentru copilaşii noştri”, spune Iulia Kelp, directorul grădiniţei.
Părinţii plătesc o taxă de 250 de lei pe lună. Costurile sunt mult mai mari, dar angajatorul suportă o parte din cheltuieli.
„Compania deţine sediul grădiniţei, tot ce înseamnă clădire şi facilităţile oferite în grădiniţă. În plus, subvenţionează o parte din costurile operaţionale ale grădiniţei, în aşa fel încât părinţii să plătească mai puţin decât ar plăti la oricare altă grădiniţă privată din oraş”, spune şi Lăcrămioara Dărăban, manager de Resurse Umane al multinaţionalei.
Din 2004, compania germană, care produce componente electrice pentru maşini, a investit la Sibiu mai mult de 270 milioane de euro.