Foto: Mediafax
El era în arest din februarie 2014, în urma unei condamnări definitive la Curtea de Apel București.
Silviu Ionescu a fost trimis în judecată după ce, în dimineaţa zilei de 15 decembrie 2009, aflat la volanul maşinii Ambasadei României, a trecut pe roşu şi a lovit doi oameni pe o trecere de pietoni. A fugit de la locul accidentului şi, la următoarea intersecţie semaforizată, a trecut din nou pe roşu şi a mai lovit un băiat. Nici de această dată, Silviu Ionescu nu ar fi oprit. Anchetatorii spun ca după cele două accidente, fostul diplomat şi-a abandonat maşina într-o zonă industrială a oraşului Singapore.
Bărbatul de 30 de ani lovit de Silviu Ionescu în primul accident din acea dimineaţă a murit la spital, zece zile mai târziu.
După acest şir de întâmplări, în aceeaşi zi din decembrie 2009, Silviu Ionescu s-a dus la poliţie şi a reclamat că maşina implicată în accident ar fi fost furată din faţa Ambasadei României, timp în care el se afla în ambasadă, ipoteză susţinută în toate declaraţiile pe care le-a dat atât în Singapore, cât şi în România.
Silviu Ionescu a contestat mereu imaginile de pe camerele de supraveghere, spunând că este de fapt victima unei înscenări. „Nu se vede nici măcar ce maşină, ce model, ce număr de înmatriculare, nemaivorbind cine e şoferul. M-ar fi avantajat să se vadă. Dar nu se vede nimic. Deci astea-s toate imaginile.”, a declarat Ionescu.
Cu toate acestea, magistraţii au luat în calcul toate probele pe care procurorii le-au adunat: declaraţiile martorilor şi ale celor accidentaţi în acea seară, dar şi faptul că furtul maşinii reclamat de Silviu Ionescu nu a putut fi dovedit.
Prima instanță a decis trei ani de închisoare pentru fostul diplomat. Însă Curtea de Apel București a decis să admită cererea procurorilor și să mărească pedeapsa.