În cazul lui Zsolt Nagy, a fost schimbată încadrarea juridică, din abuz în serviciu în neglijență în serviciu, astfel că acesta a primit o pedeapsă cu suspendare.
Fostul director al Poştei Române Mihai Toader a fost condamnat la șase ani de închisoare.
Cei trei sunt acuzaţi în legătură cu avizarea unei hotărâri de guvern prin care un teren al Poştei a fost trecut din proprietatea unei firme.
Decizia a fost luată cu majoritate, astfel că unul dintre judecătorii din complet a apreciat că cei doi foști miniștri trebuie să fie condamnați la închisoare.
Decizia poate fi contestată la Completul de 5 judecători al instanței supreme.
Prejudiciul estimat de procurori depășește 8,5 milioane de euro
Zsolt Nagy, Tudor Chiuariu și Mihai Toader au fost inculpați în acest dosar în decembrie 2010, alături de alți șefi din Compania Poșta Română. La ultimul termen de judecată, procurorii anticorupție au cerut pentru cei trei condamnarea la închisoare cu executare.
Procurorul a arătat atunci că, în opinia acuzării, faptele penale sunt dovedite de ansamblul probelor de la dosar şi că în acest context se impune stabilirea unor pedepse de închisoare cu executare în cazul a cinci dintre cei şase inculpaţi.
Astfel, procurorul a spus că fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei Zsolt Nagy şi fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu, precum şi Dan Mihai Toader, Emanoil Lepădatu şi Andrei Marinescu trebuie condamnaţi la închisoare în regim de detenţie pentru faptele lor, în vreme ce pentru inculpatul Ioan Folfă se poate stabili o pedeapsă la închisoare cu suspendarea executării.
Anchetatorii cer ca acuzații să fie obligați să returneze prejudiciul către Poșta Română.
Decizia Instanței supreme a fost deja amânată de două ori până acum.
Care sunt acuzațiile
Fostul ministru al Telecomunicaţiilor, Zsolt Nagy, şi fostul şef al Justiţiei, Tudor Chiuariu, au fost acuzaţi de procurori că ar fi luat parte la trecerea frauduloasă a unui imobil din patrimoniul Poştei Române în cel privat.
În rechizitoriu se arată că imobilul şi terenul aferent ar fi fost subevaluate intenţionat de conducerea din acea vreme a Poştei, preţul fiind cu 3,6 milioane de euro sub cel real.
Ulterior, terenul a fost trecut în domeniul privat printr-o hotărâre de Guvern adoptată în 2007, cu avizul ministrului Justiţiei de atunci, Tudor Chiuariu, dar şi cu ajutorul ministrului Comunicaţiilor, Zsolt Nagy.