Dintre cele 2.000 mii de caserole de mici cu carne de cal care au fost pe piaţă, românii au cumpărat aproape 1.400 înainte de alertă.
Firma din Ploieşti care a distribuit produsele a fost amendată şi apoi închisă, iar soţia patronului, care era angajată a Direcţiei Sanitar-Veterinare, nu mai lucrează în instituţie. Mai multi șefi și inspectori sunt cercetați acum de conducerea ANSVSA.
Cat priveste carnea de curcan exportată în Germania, autoritățile au precizat că aceasta nu avea urme de antibiotic, iar conservele Ardealul aveau carne de cal, însă într-o cantitatea prea mică, pe care autoritățile o considera accidentală. Cu toate acestea producătorul a decis să nu repună la vânzare produsele din lotul respectiv.
Compania a anunţat însă că două mii de conserve din cele 30.000 au fost deja vândute.
În cazul scandalului aflatoxinei, autorităţile spun că au luat la puricat aproape toate fermele şi unităţile de procesare lapte din ţară, în ultimele două săptămâni. După ce au tras linie, au descoperit aflatoxină peste limita admisă in 5% dintre unităţile verificate.