Aici ar fi trebuit să se antreneze cinci echipe de hochei şi să se desfăşoare competiţii naţionale şi internaţionale. Însă sportivii sunt nevoiţi să facă naveta în Braşov, adică la peste 60 de kilometri de casă. Guvernul nu a mai alocat bani pentru acest proiect, iar autorităţile locale spun că nu au de unde să plătească lucrările. Ar mai fi nevoie de trei milioane de euro.
Au trecut 5 ani de când lucrările la patinoarul din Târgu Secuiesc au fost oprite. Constructorii au amenajat suprafaţa pentru joc, tribunele, vestiarele şi câteva încăperi, însă mai sunt multe de făcut. În primul rând acoperişul.
Cele cinci echipe de hochei ale orasului se pot antrena la acest patinoar doar iarna când îi ajută temperatura de afară. Pentru că nu există sisteme de răcire, în restul anului sportivii sunt nevoiţi să facă naveta, 60 de kilometri, până la patinoarul din Braşov.
Construcţia patinoarului din Târgu Secuiesc a început în anul 2006. S-a lucrat intens timp de 3 ani după care lucrările au fost oprite din lipsă de bani. Lăsat de izbelişte, timpul şi vremea îşi pun amprenta pe patinoar.
„Pericolul este că toată investiţia ce s-a realizat până în 2009 se va degrada de la an la an, de la lună la lună. Toată strucutura de rezistenţă ce se vede la ora actuală se va degrada, apare coroziunea”, a declarat Bokor Tibor, primarul din Târgu Secuiesc.
Patinoarul este singurul din judeţ. Peste 80 de copii au nevoie de un loc unde să se antreneze.
Până acum în această construcţie s-au investit un milion de euro. Compania Naţională de Investiţii, care a preluat lucrarea, nu a anunţat deocamdată nicio investiţie în patinoar pentru perioada următoare. Pentru terminarea lucrărilor ar mai fi nevoie de aproape 3 milioane de euro.