Cele mai multe drumuri de pământ numite pompos - drum judeţean se găsesc în Vaslui: nu mai puţin de 175 de kilometri. Alţi 293 de kilometri sunt doar pietruiţi. Ceea ce înseamnă că jumătate din drumurile din Vaslui nu au fost asfaltate niciodată.
Nici şoferii din Suceava nu au parte de drumuri mai bune. Dintr-un total de 1.138 de kilometri de drumuri judeţene, 203 kilometri sunt pietruiţi, iar 95 sunt drumuri de pământ.
În Satu Mare, din 854 de kilometri de drumuri judeţene, 119 nu au fost asfaltaţi niciodată.
Iar vestul ţării, deşi abundă de investitori străini, nu reuşeşte să scape de drumurile medievale. La Arad, din cei 1.208 kilometri de drumuri judeţene, 178 sunt pietruiţi, iar 78 nu au văzut niciodată utilajele de asfaltare.
Drumurile din judeţul Braşov: neasfaltate şi pline de gropi
Un investitor belgian a construit un drum, apoi l-a donat autorităţilor
Bihor. Din 870 de kilometri de drumuri judeţene, doar 27 au fost asfaltaţi în 2014
Iaşi. Drum judeţean declasificat pentru a se putea obţine bani pentru asfaltare
Drum salvat de mănăstire, în Timiş. Construit în secolul al XVII-lea, nu a mai fost asfaltat până acum
Judeţele transilvănene par să ţină la atmosfera medievală. O treime din drumurile din Cluj şi Alba a rămas fără asfalt. La fel e şi pe malul Dunării, în Mehedinţi, unde mai mult de o treime din şoselele judeţene sunt doar pietruite.
În Dolj, 133 de kilometri de drumuri judeţene din cei 1.100 aşteaptă să fie reparaţi. Slabe speranţe, şi în acest an, dacă ţinem cont că bugetul pentru astfel de investiţii este la jumătate în 2015, faţă de anul trecut.