4,8 milioane de euro au cheltuit belgienii pentru construirea acestui drum. Au în zonă un teren de 60 de hectare pe care vor să ridice un nou centru comercial.
Construcţia ar urma să înceapă anul viitor şi va crea în zonă sute de locuri de muncă.
„Investiţia totală, în care nu este inclus şi costul terenului, care rămâne al nostru, se ridică la 110 milioane de euro, deci este una substanţială”, spune Patrick Van Den Bossche, investitor.
Până la inaugurarea centrului comercial, de noul drum profită localnici din zonă, care ajung astfel mai uşor din Cernica în Bălăceanca, localităţi aflate de o parte şi de alta a Autostrăzii Soarelui.
Deşi nu au contribuit decât cu autorizaţiile, autorităţile nu au lipsit de la inaugurare. Tăierea de panglică s-a făcut în prezenţa unui secretar de stat, a unui deputat, a unui prefect şi a doi primari.
„Tot mai des şi mai ales după declanşarea crizei economice multe guverne sunt în criză de bani. Noi putem să construim astfel de drumuri de legătură, dar când vine vorba despre infrastructura mare, de căi ferate, de autostrăzi, acestea trebuie construite de autorităţi. Cu cât va investi România în astfel de infrastructură, cu atât vor veni aici mai mulţi investitori privaţi”, afirmă investitorul.
Nu este pentru prima dată când banii privaţi vin în ajutorul infrastructurii româneşti. Anul trecut, sătenii din Săcădate, judeţul Sibiu, au pus mână de la mână şi au reuşit să repare drumul care ducea la ei în sat. În urmă cu doi ani, tot cu bani privaţi se deschidea un drum de 18 kilometri între Buşteni şi Valea Doftanei.