Din acest motiv trăiesc de ani de zile pe o uliţă neasfaltată, fără reţea de apă sau canalizare. Și pentru că strada este între cele două judeţe, autorităţile locale nu se pot hotărî cine şi câţi bani să aloce pentru modernizarea zonei.
De la domnul Ion, din Dolj, până la finul său, care locuieşte peste stradă, în Gorj, nu sunt mai mult de 20 de paşi. Hotarul dintre judeţe este chiar la jumătatea străzii.
Casele de pe stânga ţin de comuna Ţânţăreni, din Gorj, iar cele de pe partea dreaptă a drumului de oraşul Filiaşi, din judeţul Dolj. Oamenii fac haz de necaz, pentru ca situaţia în care sunt le-a adus şi probleme.
Această stradă nu a fost niciodată asfaltată. Deşi au bani pentru a face acest lucru, autorităţile nu o pot repara pentru ca jumătate de drum face parte din judeţul Dolj, iar cealaltă din judeţul Gorj.
Chiar dacă au avut planuri, autorităţile locale nu i-au putut ajuta prea mult pe localnici.
„Graniţa este stabilită exact pe axul drumului. Situaţie în care nici Consiliul Local Filiaşi şi nici Consiliul Local Ţânţăreni nu poate să investească în amenajarea acestei uliţe. Până acum s-au încercat diverse lucrări, nu s-a reuşit”, mărturisește Nicolae Stăncioi, primarul oraşului Filiaşi.
Reprezentanţii Primăriei Tânţăreni au încercat să-i ajute pe vecinii doljeni, dar de multe ori au fost la limita legii.
„Am făcut şi deszăpezirile în fiecare an şi toate faciliăţile care depind de noi le-am făcut dumnealor. În rest, ce s-o putea, noi în continuare le facem ca şi până acum, nu ţinem cont că unii sunt de-ai Gorjului sau de-ai Doljului”, spune Gheorghe Ilie, viceprimarul comunei Ţânţăreni.
Situaţia s-ar putea rezolva destul de uşor, dar de mai bine de 50 de ani nimeni nu a fost interesat să o facă.
„Acea stradă poate fi renovată sau poate fi asfaltată sau poate fi pietruită, doar printr-un efort comun al celor două consilii locale. Împreună pot face hotărâri de consiliu şi un proiect comun”, precizează Marius Deca, prefectul de Dolj.