ACTUALIZARE 11.30 „S-a admis cerea pe care am formulat-o de a fi prezentă în fața plenului Camerei Deputaților. Ca urmare, luni mă voi prezenta pentru a-mi spune punctul de vedere, având în vedere că situația este excepţională în continuare. Sunt la a șaptea și a opta cerere formulate în două săptămâni de către procurorii DNA împotriva mea”, a spus Elena Udrea, care a plecat de la instanța supremă puțin după ora 11.00.
Întrebată cum comentează acuzaţiile din dosarul „Gala Bute”, conform cărora şi-ar fi făcut ziua de naştere cu bani primiţi ca mită, Elena Udrea a spus: „Acesta este un motiv pentru care se cere din nou arestarea mea preventivă. Aşa cum, presupun, aţi aflat deja pe surse acest amănunt picant, ar fi interesant dacă aţi putea să aflaţi, pe surse, şi ce evoluţii au avut loc în acest dosar, ieri (vineri, n.r.), spre exemplu, evoluţii favorabile mie”.
Întrebată dacă fostul ei soţ, Dorin Cocoş, ar fi făcut referire şi la ea în declaraţiile pe care le-a dat în faţa anchetatorilor, în dosarul „Microsoft”, Elena Udrea a spus, potrivit Mediafax: „Este imposibil ca fostul meu soţ să spună aşa ceva, pentru că nu este adevărat. Mai mult nu pot comenta”.
Fostul ministru Elena Udrea a stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft".
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP la arestarea preventivă, a decis marţi ca aceasta să fie cercetată în arest la domiciliu. Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie - 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenţă, în legătură cu denunţul lui Dinu Pescariu.
Elena Udrea a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție la 9.40.
Deputaţii jurişti au dat, săptămâna aceasta, aviz pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, dar şi pentru extinderea urmăririi penale, în dosarul Gala Bute.
Plenul Camerei Deputaților va vota luni, de la ora 16.00, noua cerere de arestare a Elenei Udrea.
Este vorba despre a şaptea cerere pe care procurorii au trimis-o Camerei Deputaţilor. Discuţiile s-au ţinut însă în absenţa fostului ministru, care nu a primit acceptul procurorilor DNA de a-şi susţine cauza în Comisia Juridică.
Preşedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă, a precizat că deputaţii din comisie au avizat cererea de începere a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea cu 23 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi două abţineri.