Invitat la Digi24, în emisiunea „Kilometrul 0”, managerul a dat vina şi pe organizaţiile nonguvernamentale, care, în opinia sa, au răspândit informaţii neadevărate.
„Sunt două categorii de protestatari. Există ONG-uri care se opun proiectului. Din păcate, au răspândit o serie de afirmaţii false sau temeri nejustificare. Cealaltă categorie - sunt oamenii interesaţi de bunul mers al ţării. Înţelegem poziţia lor, e dreptul lor să protesteze, dar credem că ei nu au toate informaţiile despre proiectul minier”, a subliniat Dragoș Tănase.
El a povestit în aceeași emisiune că între anii 1991 și 1994 era student la ASE și participa la proteste, în București, explicând că nu știa pe atunci ce se întâmpla în societatea pe care o conduce în prezent.
„În perioada '91 – '94, eu am venit în companie în 2008... În perioada respectivă eram student la ASE și făceam și eu proteste în Bucureşti. Atunci Minvest Deva a căutat parteneri pentru retehnologizare, inclusiv prin ambasadele României în străinătate. Gabriel Resources a fost singura care a venit cu o ofertă concretă de a finanța aceste activități”, a declarat Dragoș Tănase în emisiunea „Kilometrul 0”, de la Digi 24.
Acesta a răspuns unei întrebări a jurnalistei Elena Vijulie care a adus în discuție licitația din 4 septembrie 1995, când obiectivul era evaluarea și procesarea iazurilor de decantare, anunțul fiind publicat după desfășurarea licitației.
Afirmațiile au fost făcute în timp ce 5.000 de oameni manifestau, în Piața Universității din București față de proiect.