Făină, apă, nucă şi miere – acestea sunt ingredientele pentru plăcinta delicioasă. Dis-de-dimineaţă, în Ajun, gospodinele amestecă ingredientele. După ce s-a închegat bine compoziţia, turtele se pun la cuptor. Apoi plăcintele bine coapte trebuie frăgezite în apă caldă. Se aşează pe farfurie şi se pune între ele nucă amestecată cu miere.
Orice ar fi, turtele trebuie pregătite an de an, în aceeaşi zi, povesteşte doamna Mariana Ivan: „E o prăjitură tradițională la noi în Moldova. Se face încontinuu. Nu zicem că nu facem anul ăsta. Esti bolnav, cum ești, ce faci, faci prăjitura asta care se numește pelincele lui Iisus sau scutecele lui Iisus.”
Tradiţia mai cere ca turtele să fie sfinţite înainte să fie aşezate pe masa de Crăciun. Gospodinele care le prepară păstrează câteva ca să le ofere colindătorilor care le trec pragul.