Craiovenii vor plăti şi partea Uniunii Europene din extravagantul proiect al Water Park-ului din oraş. Pentru a obţine finanţarea europeană de 24 de milioane de lei, primăria trebuia să termine proiectul până la sfârşitul lunii aprilie. Acest lucru nu se va întâmplă, însă. Şantierul nu are avize şi o nouă prelungire a termenului nu este posibilă, relatează Digi24.
Primăria din Craiova trebuie să termine până pe 30 aprilie imensul parc acvatic a cărui construcţie a început în 2013. Este condiţia obligatorie ca să primească finanţarea europeană de 24 de milioane de lei. Însă autorităţile spun că nu au şanse să respecte termenul, din cauza birocraţiei.
„Procedura a fost modificată, legea a modificat şi prevede pe lângă avizul, expertize, avizul de la ISU prevede şi un aviz de la ISC. Ori acest aviz de la ISC nu are istoric, nu ştie nimeni cât durează”, spune Mihail Genoiu, primarul interimar al Craiovei.
Water Park-ul este un proiect lansat de fostul primar al Craiovei Antonie Solomon şi a avut ca prim termen de finalizare decembrie 2015. Din totalul de peste 86 de milioane de lei, bugetul local urma să achite 42 de milioane. Restul sumei era asigurat din fonduri europene şi finnaţare guvernamentală.
„Dacă noi nu reuşim să finalizăm acest proiect, craiovenii, repet, vor trebui să plătească din buzunarul lor 24 de milioane de lei”, spune Marian Vasile, consilier local .
- Cine greşeşte trebuie să plătească. Dar nu după spinarea noastră.
- Ca la noi... asta-i tot. La noi nu se respectă niciun termen, niciodată. Dacă se poate amâna, cu atât mai bine.
În 2014, la mai puţin de un an de la începerea lucrărilor la Water Park, DNA a deschis un dosar privind plăţile făcute de primărie în acest proiect.
Potrivit procurorilor, constructorul ar fi supraevaluat costurile pentru materiale şi lucrări. Dosarul, cu un prejudiciu estimat la peste 5 milioane de lei, a fost trimis în judecată în noiembrie 2016.