Conducerea regiei de apă din Constanța spune că CET Palas nu a mai plătit facturile din octombrie anul trecut. Și că nu poate accepta să își mărească pierderile.
„Nerecuperarea acestui debit pune în pericol, practic, întreaga activitate a societăţii noastre, pentru că, la rândul nostru suntem obligaţi să achităm facturile către furnizori”, spune Irina Oprea, purtător de cuvânt la RAJA.
Localnicii din Constanța știu că sunt neputincioși că au căzut la mijloc, într-un război al celor două regii. Grav este că în această perioadă nu au voie să se debranșeze de la sistemul centralizat și să își monteze centrale termice.
Speriați la gândul că rămân fără apă caldă și cu apartamentele înghețate, localnicii din Constanța sugerează alte soluții. Ori să intervină primăria, ori să se rezolve problemele în instanţă, fără a fi afectaţi oamenii.
„Suntem în luna februarie şi nu ştiu dacă este normal, chiar dacă avem aceste datorii, să oprească total apa la Electrocentrale Constanţa”, susţine Doru Oşlobeanu, directorul CET Palas.
Dacă regia de apă oprește robinetele care duc la centralele termice, 80.000 de apartamente, peste 2.300 de case şi 1600 de agenţi economici vor rămâne fără căldură şi apă caldă.