Tânăra de 36 de ani fusese transferată în Germania, acum mai bine de o lună, de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni. În prezent, 27 de răniți sunt tratați în spitale din străinătate, iar în cele din țară - 23.
Tragedia de la Colectiv a readus în atenţie o propblemă uriaşă din spitale: infecţiile intraspitaliceşti. Cel puţin trei dintre supravieţuitorii incendiului au murit din cauza unor asemenea infecţii căpătate în spital. Iar acesta e un lucru spus oficial.
O altă problemă e legată de dotarea spitalelor de arsuri. De nevoile de îngrijire absolut speciale pe care le au aceşti pacienţi.
Primul plan anunțat de autorități e alocarea de fonduri pentru renovarea spitalelor de arsuri din Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti.
La împlinirea a 40 de zile de la tragedia din clubul Colectiv, premierul Dacian Cioloș a vorbit, recent, despre „umilința de a accepta greșelile făcute și a învăța din ele”.
„Dumnezeu să-i odihnească în Pace pe cei care au trecut Dincolo în tragedia de la #Colectiv, să ne dea tuturor înțelepciunea și umilința de a accepta greșelile făcute și a învăța din ele. Să nu-i uităm și sper să știm să-i reintegrăm printre noi pe toți cei care au supraviețuit tragediei”, a fost mesajul postat, pe Facebook, de Dacian Cioloș.
Pe de altă parte, după tragedia de la Colectiv, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a interzis folosirea torţelor, făcliilor şi a lumânărilor în timpul spectacolelor de teatru, operă, în restaurante sau cluburi.
În plus, pentru evenimentele organizate în aer liber, unde participă mai mult de 200 de oameni, este obligatorie autorizaţia de securitate la incendiu.
Actele necesare obţinerii autorizaţiei trebuie depuse la ISU cu cel puţin 30 de zile înainte de spectacol.