Fără să ceară nicio recompensă, dornici să înveţe şi să se pregătească pentru o viitoare carieră, 40 de tineri au fost ghizi întreaga vară pentru turiştii care fie au descoperit, fie au revenit în Cetatea Făgăraşului.
Raluca şi Carina au fost printre voluntarii care le-au dat o mână de ajutor ghizilor profesionişti.
"Într-un fel, promovăm cultura. E plăcerea de a te implica într-o activitate de voluntariat", a spus Raluca Marin, voluntar.
"Avem grijă de lucrurile ce se găsesc în cetate, să păstrăm buna ordine și să fim la dispoziția turiștilor", a adăugat Carina Stroe, voluntar.
Cei 20 de angajați cu greu ar fi făcut faţă valului de turişti. Cetatea-castel are 66 de încăperi, întinse pe cinci niveluri. E drept că numai unele pot fi vizitate.
"Noi sperăm ca, din cei aproximativ 40 (de voluntari, n.r.), măcar să spunem doi sau trei care parcurg și această ramură istorică să ne devină în viitor colegi", a spus Horia Pirău, muzeograf.
Într-un clasament realizat de un site străin dedicat destinaţiilor de vacanţă, Cetatea Făgăraşului a fost desemnată, anul trecut, al doilea cel mai frumos şi bine conservat castel feudal din lume. Peste 55.000 de turişti, români şi străini, au vizitat în 2014 edificiul care păstrează, în zidurile sale, ani din istoria Transilvaniei.