Lui Ion Sebastian Paul, evacuarea i-a pus lacăt şi pe sursa de venit. Are un atelier de reparat încălţămintea, unde nu mai poate intra. Aşa că îşi face griji că nu va putea onora comenzile. A reuşit să recupereze doar încălţările stricate, nu şi pe cele care trebuiau livrate clienţilor.
„N-am unde să le fac, sculele necesare şi aia, la unii chiar am încasat banii, nu mulţi, puţini, dar nici pe ăia nu-i mai am că i-am cheltuit. Acum ar fi tare să vină clienţii şi să nu înţeleagă, ar fi dreptul lor,” spune Ion Sebastian Paul, cizmar.
Necazuri are şi o doamnă care a fost evacuată atât de rapid încât nu a apucat să îşi ia nici măcar lucruri de strictă necesitate şi actele casei. A acceptat oferta să locuiască temporar într-o cameră de hotel, dar ar vrea să îşi recupereze câte ceva din locuinţă.
Întrebată dacă a observat crăpături în casă, Mariana Pandele, unul dintre locatarii evacuaţi a răspuns: „Da, da, unde e uşa metalică şi pe toată porţiunea scărilor a apărut o fisură de 2 centimetri.”
„Vă va fi teamă să staţi aici?” întreabă reporterul.
„Puţin mai multă teamă, cred că nici nu mai îndrăznesc să intru. O să treacă direct prin casă (n.r. - metroul),” adaugă Mariana Pandele.
Oamenii care au fost evacuaţi din locuinţele lor din cauza surpării produse de constructorul metroului nu ştiu cât durează pribegia lor. Autorităţile i-au anunţat că îi evacuează "pe termen nelimitat."
Constructorul a luat mai multe măsuri pentru a se asigura că reluarea lucrărilor nu va agrava situaţia. De vineri seara, s-au injectat cantităţi mari de beton în subsol astfel încât zona să fie consolidată şi să se elimine riscul surpării.
Se lucrează intens pe zona exterioară, se decopertează asfaltul pentru a nu mai exista riscul de surpare în această zonă.