Primăria Capitalei a actualizat lista clădirilor considerate un pericol public. De la 113 imobile, acum sunt 190. Problema este alta. Sunt mai multe clădiri importante ale autorităţilor care ar putea să se facă praf.
Spre exemplu, la un cutremur mai mare, printre primele construcţii care s-ar prăbuşi ar fi sediul ISU Bucureşti, unele primării de sector, şcoli sau Ministerul Transporturilor.
La toate acestea se adaugă zecile de locuri cu bulină din centru, sau din alte zone ale Bucureştiului. Tot primăria Capitalei se ocupă şi de consolidarea imobilelor. Doar 30 au fost reabilitate până acum.
Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că actualizarea listelor existente pe site-ul pmb.ro se face periodic, în funcţie de eventuale modificări ale legislaţiei, dar şi în funcţie de informaţiile transmise de către proprietari, după ce aceştia consultă şi identifică eventuale erori pe lista publicată.
Actualizarea constă în corectarea unor date de identificare ale imobilelor privind anul construirii, numărul de niveluri, numărul de apartamente din imobil şi noi încadrări într-o clasă de risc seismic.