La doar câteva grade peste zero, toată activitatea de pe nava-şcoală Mircea se desfăşoară în interior. Sunt verificate toate sistemele, motoarele şi pompele, iar apoi se trece la vopsire. Fiecare membru al echipajului ştie exact ce are de făcut.
Până când vor simţi din nou briza mării, cadeţii au de făcut munca de jos, la propriu. Mai exact, în sala motoarelor, unde, din cauza zgomotului infernal, se pot înţelege doar prin semne.
„În această perioadă se execută mentenanţă, cu mijloacele bordului şi pregătim tehnica pentru sezonul rece”, spune Florin Albici, ajutor-şef Serviciu Luptă și Navigaţie.
Maistrul Dumitru Rădulescu munceşte de trei ani pe Bricul Mircea şi e deja îndrăgostit de nava emblemă marinei româneşti. Cunoaşte fiecare piesă din sala motoarelor la fel de bine ca propriile buzunare.
„Nu ai cum să te plictiseşti pentru că tot timpul se găseşte câte ceva de făcut. Ba cade o pompă, ba ai de eliminat o scurgere”, afirmă Dumitru Rădulescu, comandant grup vitalitate de pe Bricul Mircea.
Nava-şcoală Mircea îşi va relua misiunile pe mare anul viitor, pe 30 aprilie, când va participa la Regata Black Sea Tallship, din Marea Neagră.