Locuitorii mai multor zone din Capitală s-au trezit în weekend fără apă caldă şi fără căldură.
Locatar: "Ne-am trezit brusc sâmbătă că nu se poate baie, rufe, nimic şi aşteptăm să ne dea drumul.”
Reporter: “E prima întrerupere de toamna asta?”
Locatar: „S-a mai întâmplat. A fost tot o avarie pe magistrală, o avarie mare.”
Cel mai afectat a fost sectorul 3, acolo unde a avut loc avaria. De suferit au avut însă şi consumatorii din zonele apropiate.
Locatar: „Reactivăm vechile reflexe: încălzim apă la oală, ne spălăm cu căniţa.”
Reprezentanţii RADET au lipit în zonele afectate afişe prin care anunţau că avaria va fi remediată până duminică seara. Cu toate acestea, luni, echipele regiei încă lucrau la remedierea defecţiunii.
Avaria a afectat, în total, aproape 270 de blocuri din patru sectoare ale Capitalei. Şefii regiei de termoficare au anunţat încă de săptămânile trecute că reţeaua poate ceda în orice clipă din cauza lipsei banilor pentru reparaţii.
„Rezerva de combustibil din rezervoarele maşinilor, electrozii şi celelalte materiale de intevenţie le vom prioritiza şi vom interveni numai la avariile grave. Nu vom interveni în această perioadă la avariile uşoare pentru a nu consuma resursa pe lucruri cu un impact mai redus,” spune Gabriel Dumitraşcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET.
În acest moment, două treimi din reţeaua de distribuţie este mai veche de 40 de ani şi poate ceda în orice moment. Numai pentru remedierea avariilor actuale, RADET ar avea nevoie urgentă de 2 milioane de lei.