Pentru zeci de oameni care locuiesc pe trei străzi din centrul Craiovei, asfaltarea drumurilor nu le-a adus decât probleme în plus. Muncitorii au turnat beton şi peste gurile de aerisire de la gaze.
„Mie mi-e frică să nu se întâmple ce s-a întâmplat la IUG acolo, unde a explodat o centrală pentru că au fost astupate toate gurile de aerisire”, spune un locuitor afectat.
Muncitorii au astupat şi zeci de burlane de scurgere a apei de ploaie.
„Gestul e impardonabil. Mi s-a spus că trotuarul este domeniul public, iar burlanul este proprietate privată şi nu e treaba nimănui”, spune un alt locuitor afectat.
„O să curgă toată apa spre mine” dacă plouă, spune un alt localnic.
Reprezentantul firmei care se ocupă de reabilitare recunoaşte greşeala. Spune, însă, că vina este a localnicilor, pentru că nu au fost acasă când s-a făcut asfaltarea.
„Sunt câteva. (Reporter: Sunt multe, credeţi-mă, că eu le-am filmat, foarte multe.) Vă cred, dar ălea... nu m-am mai întâlnit cu problema asta. (Reporter: Dar nu trebuiau anunţaţi oamenii înainte?) Oamenii au fost anunţaţi mai de mult timp, dar... am început lucrarea de o lună jumătate, două. Dacă dânşii, unii sunt bătrâni, care n-au reuşit să-şi aducă la... (Reporter: Dar vi se pare normal să le astupaţi aşa pur şi simplu?) Nu, doamnă”, spune reprezentantul firmei.
Şi reprezentanţii Primăriei dau vina pe localnici.
„Mă duc la faţa locului să văd despre ce e vorba, dar, în principiu, dacă cetăţeanul respectiv avea burlanul în trotuar, pe domeniul public, era ilegal. El trebuie să îşi facă scurgerea apei în curtea lui”, spune Delia Ciucă, șef Servicii Publice Primăria Craiova.
Cele trei străzi care au fost asfaltate cu tot cu burlane de apă şi guri de aerisire de la gaze sunt incluse într-un proiect de reabilitate. Pentru întreaga lucrarea, Primăria Craiova va cheltui din bugetul local 13 milioane de lei în acest an.