Într-un apartament de 74 de metri pătrați au domiciliu mai mulţi oameni decât cei 1.400 de locuitori ai comunei Cucuteni din judeţul Iaşi.
„Ni s-au semnalat în jur de 1.600 de persoane care au aceeași adresă de domiciliu”, a spus Marian Grigoraş, purtător de cuvant BEJ Iaşi.
Locatarii din bloc spun că nu i-au întâlnit pe numeroşii lor vecini iar în apartament stau, cu chirie, doar o mamă și fiul ei. Tatăl chiriaşei spune că proprietarul locuinţei este un cetăţean din Republica Moldova.
Situaţia nu este singulară în judeţul Iaşi. În ultimii ani, în trei localităţii din judeţ s-au descoperit sute de oameni care aveau domiciliul la aceleaşi adrese. De fiecare dată a fost vorba despre cetăţeni din Republica Moldova.
„Este o situaţie cunoscută, cea din municipiul Iaşi, cu un apartament cu atât de mulţi cetăţeni înregistraţi ca adresă acolo. Mai am situaţii în judeţ. Mai sunt câteva comune pe marginea Prutului care înregistrează situaţii similare”, a spus Dan Cârlan, prefectul județului Iași.
Cei care solicită cetăţenia română trebuie să facă dovada că au domiciliul în ţară. Aşa explică autorităţile apariţia a sute sau chiar mii de locatari într-o singură locuinţă. Poliţia s-a autosesizat în cazul celor 1.600 de oameni din apartamentul din Iaşi, însă legea nu prevede un număr maxim de persoane care pot fi luate în spaţiu de un proprietar, atâta timp cât toate acestea sunt înregistrate la Evidenţa Populaţiei.