„Trei dintre copiii de la Marie Curie au fost confirmaţi cu rotavirus, doi dintre cei de la Balş au fost confirmaţi cu rotavirus, ceilalţi copii se află sub îngrijire permanentă în spitalul Marie Curie unde au beneficiat de dializă peritoneală, un număr de 8 copii, la ora actuală fiind 7 sub dializă, toţi fiind amelioraţi,” a declarat Victor Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Cu 500 de lei a fost amendată asistenta şefă a Spitalului de Pediatrie din Piteşti şi cu 1.000 de lei directorul aceluiaşi spital, după ce triajul copiilor s-a făcut în aceeaşi încăpere în care se aflau bebeluşi cu boli digestive sau cu unele respiratorii.
Familia bebeluşului decedat a spus că a refuzat, în primă fază, internarea copilului la spital pentru că au fost puşi să aştepte într-o cameră în care se afla un băieţel bolnav cu vărsat de vânt.
Potrivit primelor concluzii ale anchetei efectuate de Direcția de Sănătate Publică, nu este posibil ca aceşti bebeluşi să fi contractat infecţia din spital şi asta pentru că au stat foarte puţin timp internaţi la unităţile din Argeş şi au fost apoi transferaţi rapid la spitalele din Bucureşti. În clipa de faţă este greu să se depisteze sursa îmbolnăvirii acestor copii. Reprezentanţii Ministerul Sănătăţii au spus că, în urma recoltării probelor, atât din apa de la reţeaua publică, apă plată, dar şi din laptele praf, se pare că aceşti copii ar fi consumat alimente diferite, sunt din localităţi diferite şi s-ar fi prezentat la spital cu simptome diferite.
În paralel cu ancheta epidemiologică se desfăşoară şi cea penală, care este condusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă, asta după ce un bebeluş a decedat în urma complicaţiilor apărute după această infecţie.