Afacerile mafiei italiene în România. Ce operațiuni ilegale au descoperit anchetatorii

Data publicării:
glina

Peste 200 de clanuri fac parte din Camorra, iar una dintre ramurile ei activa şi în România.

Vincenzo Cesarano este doar un exemplu al faptului că România este un teren fertil atunci când vine vorba de locul în care lideri ai mafiei italiene se ascund. La 65 de ani, bărbatul este cunoscut ca unul dintre cei mai putrernici lideri ai organizaţiei mafiote Camorra. A fugit din Napoli, acuzat că percepea taxe uriaşe de protecţie. A fost găsit în România la începutul acestu an şi a fost extrădat.

Cosa Nostra, poate cea mai puternică organizaţie mafiotă din Italia, ar fi spălat în România peste 300 de milioane de euro. Românii implicaţi în acest caz erau foştii administratori al gropii de gunoi de la Glina, de lângă Bucureşti.

Mafia italiana şi-ar fi reglat chiar şi conturile în România. Cazul lui Alberto Ranaldi a fost speculat în acest sens. Acesta a fost ucis anul trecut în parcul Floreasca.

Dovadă că România este o ţară pe placul mafioţilor, un alt italian, condamnat în Peninsulă pentru pentru trafic de droguri, a fost prins tot în vestul ţării.

Mafiotul avea o acoperire pe care o credea perfectă. Se dădea drept cetăţean spaniol, care a venit din Brazilia la Timişoara. Poliţiştilor de frontieră li s-au părut suspecte documentele lui. Le-au verificat amănunţit şi au descoperit că sunt false. Au aflat în cele din urmă că au în faţă un italian care fugea de închisoare. Fusese condamnat la el în ţară şi nu pentru prima oară. Bărbatul în vârstă de 55 de ani a mai stat 10 ani în spatele gratiilor pentru trafic de droguri. Italianul a fost trimis sub escortă în Peninsulă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri