Vasile Busuioc a fost elev la Liceul Tehnic Decebal. Aici şi-a început cariera de profesor, iar în ultimii doi ani a ocupat fotoliul de director. Spune că s-a implicat foarte mult în pregatirea elevilor pentru Bacalaureat şi este foarte dezamăgit de rezultatul slab. Aşa că a demisionat.
„Se pot verifica eforturile de pregătire pe parcursul anului, întâlnirile cu elevii claselor a 12-a pentru conștientizare. Se pot verifica graficele de prezență care, din păcate, ne arată interesul scăzut al lor, dar este clar că trebuie cineva să-și asume responsabilitatea și mi se pare un lucru firesc ca directorul să răspundă”, spune Vasile Busuioc.
Puţin peste 7% dintre absolvenţii de la Liceul Tehnic Decebal au promovat examenul. Mai exact, 10 din 136.
„Dacă părintele și copilul nu se implică, profesorul nu are ce să facă”, spune Gheorghe Roșca, profesor de chimie.
„Nu, dânsul nu este vinovat pentru acest lucru. Dacă este să găsim vinovați, am putea spune o indiferență a elevilor, o ușurință în abordarea bacului, o alegere greșită a anumitor probe, mai ales la proba a treia”, spune și profesorul Paul Mitucă.
„Relația cu domnul director a fost una corectă, este un om care a depus eforturi pentru crearea unor condiţii foarte bune de educaţie. Din punctul meu de vedere e un act unilateral care nu poate fi contestat”, arată Cristinel Degeratu, inspector şcolar pentru pentru educaţie.
Este prima demisie de onoare provocată de rezultatele slabe la Bacalaureat. În judeţul Mehedinţi sunt două licee unde promovabilitatea a fost zero.
Constanţa este în top, cu patru şcoli de la care nimeni nu a prmovat. Urmează Timiş, Iaşi, Prahova, Buzău şi Ialomiţa, judeţe cu câte trei licee de la care toţi elevii au fost respinşi. Urmează Arad şi Bistriţa Năsăud cu câte două şcoli fiecare.