În căminele studențești din Grozăvești condițiile sunt ca în comunism. Gândaci şi şobolani. Studenţii au filmat insectele şi rozătoarele care umblă nestingherite prin cămine şi au postat imaginile pe reţelele de socializare. Tot ei anunţă că vor depune o altă plângere la DSP. Universitatea din Bucureşti a mai fost amendată pentru condiţiile din cămine.
De câteva zile, pe holul căminului D din Grozăveşti a apărut un nou „chiriaş”, un şobolan care şi-a făcut loc lângă ghena de gunoi.
Studentă: I-am văzut pe lângă Dâmboviţa.
Studentă: Uneori au mai fost, dar acum nu mai sunt.
Reporter: Sunt șobolani?
Muncitor: Da, da, da. De când s-au apucat cu lucrările astea pe aici. Acum nu ştim, şi spărturile care au fost pe aici, şi lucrările la beci. Da, sunt. Ce să zic, că nu sunt?
Și dacă cu şobolanii nu sunt obişnuiţi, studenţii nu mai au nicio „problemă” atunci când văd gândacii de pe pereţi. Pentru condiţiile în care stau, tinerii plătesc în medie 150 lei pe lună.
Student: Gândaci sunt, într-adevăr. Cu şobolanii ştiu că a dispărut problema.
Studenţii au sesizat până acum numeroase probleme.
Andrei Nicolae Popa, reprezenantul Asociaţiei Studenţilor la Drept: Supune studenţii la nişte condiţii greu de imaginat în 2019, să trăieşti cu şobolanii şi să ţi se servească mâncare alterată, ca să nu zic stricată, la cantină.
Reprezenanţii Universităţii spun că:
„Prin firma pe care a contractat-o, Universitatea din București asigură dezinsectia și deratizarea în cămine, o dată la cel mult 45 de zile. Ultima acțiune de deratizare și dezinsecție care s-a făcut în căminele din Grozăvești a avut loc la începutul lunii decembrie. Următoarea este programată peste câteva zile. Dacă exista un astfel de caz punctual, el poate fi generat de faptul că se fac lucrări de reabilitare a băilor și, implicit, sunt lucrări de legătură cu tot ce înseamnă infrastructura municipală de canalizare. Reacționăm prompt la orice sesizare pe care o primim.”
Universitatea din Bucureşti a fost amendată de DSP şi ANSVSA cu 50 mii lei.