În timp ce homeschooling-ul sau şcoala de acasă a devenit un subiect de discuţie în aproape toată ţara, 20 de copii dintr-un sat din Caraş Severin merg la ore în casa învăţătorului. Situaţia durează de trei ani. Asta deşi în localitate a fost construită o şcoală nou, dar care nu poate fi folosită, din cauza datoriilor pe care primăria le are la firma de construcţii.
De trei ani, dascălul şi-a transformat în sală de clasă parterul locuinţei.
Cristian Petru Nicoară, învățătorul din localitatea Cănicea: „Am făcut lucrul ăsta din dragoste de copii şi din dragoste de meserie. Şi familia acceptă”
Inacceptabil e faptul că aceşti copii nu mai au şcoală în sat din 2003, aşa că până să fie găsită această soluţie, elevii au învăţat pe unde au apucat.
Ana Pocrean, directorul școlii din Cănicea: „Case nelocuite, abandonate. Știți ce înseamnă o casă veche. Și atunci din august începeam, văruit, așa făceam până acum 3 ani”.
Ioan Moatăr, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin: „În 2007 Primaria a contractat o lucrare, au angajat pe lângă spaţiul de învăţământ şi alte lucrări. Din păcate, neputându-se achita sumele pentru restul lucrarilor contractate e în litigiu Primăria cu constructorul”.
Cu alte cuvinte, Ministerul Educaţiei a finanţat doar construcţia şcolii, nu şi a sălii multifuncţionale pe care şi-a dorit-o edilul.
Petru Lorincz, primarul comunei Domașnea: „Fac adrese, fac adrese, un morman de adrese. Dacă-mi dau banii bine, dacă nu, ce să fac? Daţi-mi dumneavoastră o soluţie!”
Culmea e că firma de construcţii spune că e gata să-i lase pe copii să folosească sălile de clasă.
Rep.: Primăria susține că dumneavoastră nu i-ați lăsat să intre.
Virgil Muscalu, reprezentantul firmei constructoare: Nu există! La noi nu a venit nimeni să ceară cheia.
Primăria îi plăteşte învăţătorului 400 de lei pe lună, costul utilităţilor necesare pentru funcţionarea sălilor de clasă improvizate.