Ora 21.00. Copiii stau cuminţi la rând, nerăbdători să afle cum este o noapte în muzeu. Părinţii aşteaptă şi ei, anticipând cu entuziasm experienţa rezervată celor mici.
După ce părinţii au plecat, copiii au rămas cu muzeografii şi voluntarii, care i-au ajutat să se simtă ca acasă. Înarmaţi cu lanterne şi cu multă curiozitate, micuţii au pornit să descopere fiecare cotlon al clădirii. Au ascultat poveşti despre animale, apoi s-au pregătit de culcare. Sau de veghe.
„O să dormim şi o să învăţăm despre animalele care au fost în trecut, înainte să apărem noi. Şi când o să simţim ceva, o să aprindem lanterna şi o să vedem că nu este nimic şi o să dormim la loc. În serile obişnuite mai dormim cu mama, cu tata, dar aici dormim singuri, cu copii, cu colegi, cu prieteni”, povestește un copil.
„Adorm la un moment dat, dar pun multe întrebări. Sunt copii veseli, energici”, a afirmat Adrian Cioplean, voluntar al Muzeului "Grigore Antipa".
Reprezentanţii muzeului spun că noaptea la muzeu este un prilej perfect pentru cei mici să-şi facă noi prieteni.
„La început, într-adevăr, sunt puţin timizi, au fost încântaţi. Au reuşit să doarmă o noapte departe de familie, într-un muzeu, aşa cum văd poate doar în filme”, a spus Oana Tudorache, reprezentantul Muzeului „Grigore Antipa”.
Programul a fost iniţiat anul trecut, iar vizitele nocturne au loc doar în perioada verii, cel puţin o dată pe lună. Pot petrece o noapte la Muzeul Antipa copiii între 6 şi 14 ani, iar incursiunea nocturnă costă 200 de lei.