„Ni s-a propus o creștere a salariilor în medie cu 10%, dar cam la calendele grecești, adică peste un an, un an și ceva, cu amendamentele că toate vor fi de acum croite, aranjate și va fi dată o ordonanță de urgență. Arhitectura salariilor va urmări întru câtva ceea ce s-a materializat la sănătate”, a spus Anton Hadăr, citat de Agerpres.
El a adăugat că sindicatele nu sunt de acord cu această propunere și că marți, 24 mai, va avea loc o nouă rundă de discuții, „cu bugetul în față”.
Vineri, sindicatele din învățământ s-au întâlnit la Palatul Victoria cu premierul Dacian Cioloș, cu vicepremierul Vasile Dîncu, cu ministrul Educației, Adrian Curaj, și cu cel al Muncii, Dragoș Pâslaru, pentru a discuta pe tema salarizării bugetarilor.
Învățământul superior românesc nu primește creșteri salariale în urma modificărilor care vor fi aduse sistemului de salarizare în sectorul bugetar, iar reprezentanții acestui sector afirmă că nu își asumă proiectul de act normativ în acest sens și că vor decide în zilele următoare cum vor reacționa, a spus Hadăr, după discuțiile de marți.
În acest context, 15.000 de salariați din învățământ vor porni, pe 1 iunie, într-un marș de protest din fața Guvernului României către Palatul Cotroceni, începând cu ora 11,00, a anunțat, pe 19 mai, într-un comunicat de presă, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).