Absolvenţii de liceu s-au plâns că au fost supravgheaţi cu mare stricteţe şi că supraveghetorii au fost tot timpul cu ochii pe ei.
„La fiecare mişcare se ridicau. La mine în sală chiar nu s-a putut vorbi”, a spus o elevă la ieșirea din sala de examen.
„Nu se poate copia în niciun fel, camera e pe tine oricum”, a spus o altă elevă.
Şi totuşi, mulţi candidaţi au încercat să copieze. O elevă de la un liceu din Năvodari a fost eliminată de la proba de istorie pentru că profesorii i-au găsit în buzunar un telefon mobil.
„Încerca să îl utilizeze în timpul examenului. A declarat că a fost eliminată, cu toate că a dat o sumă de bani”, a declarat Răducu Popescu, inspector şef ISJ Constanţa.
Eleva a mers şi mai departe, s-a autodenunţat. Supărată pe faptul că a fost elimnată din examen, le-a spus poliţiştilor că a dat bani profesorilor ca să o ajute să ia bacalaureatul.
„Am fost sesizaţi prin 112 de către o elevă a unui liceu din Năvodari cu privire la faptul că a fost exclusă din examenul din bacalaureat, asupra sa fiind găsit un telefon mobil. Totodată, aceasta susţine că a oferit o sumă de bani profesorilor examinatori”, a afirmat Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.
Alţi elevi spun că s-au descurcat foarte bine şi fără nicio sursă de inspiraţie.
„Am dat la istorie si mi s-a părut uşor. M-am descurcat”, a spus unul dintre elevi.
În Bucureşti, mai mulţi elevi au avut ghinion să meargă la examen cu un metrou care a rămas blocat 45 de minute si au fost pe punctul să rateze examenul de bacalaureat. Parinţii au fost cei care i-au scos şi de această dată din încurcătură.
Bacalaureatul continuă vineri cu proba la alegere, în funcţie de specializare, iar elevii vor afla dacă au promovat sau nu examenul pe 8 iulie.