„Punctul de vedere al ISMB este următorul: nu am transmis nicio adresă, nicio notă referitoare la serviciul de salvare Puls. Nu am transmis nicio notă referitoare la modul în care se acordă ajutorul medical, pentru orice problemă care înseamnă violență, pătrunderea abuzivă în școli, incendiu, copil rănit, copil cu probleme se sună la 112, unde este un dispecerat și se stabilește decizia de urgență”, a spus Banu.
Potrivit acestuia, obligația directorilor unităților de învățământ este aceea ca în momentul în care se întâmplă ceva deosebit să sune la serviciul 112.
„Obligația directorului unității de învățământ este ca în momentul în care se întâmplă ceva cu totul deosebit să sune la 112. Prima obligație a unui director când se întâmplă ceva este să sune la 112”, a explicat inspectorul.
Marian Banu a spus că primăriile, așa cum asigură paza unităților de învățământ, pot asigura și alte servicii inclusiv cele de salvare.
Precizările inspectorului au fost făcute ca urmare a apariției pe rețelele de socializare a unei fotografii cu o notă care ar fi fost afișată la un liceu din Capitală. În anunțul respectiv se preciza: „Este interzis elevilor apelarea numărului de urgență 112. În cazul unor situații de urgență, elevii vor înștiința personalul școlii, în vederea solicitării Ambulanței Puls, la numărul...”.
Reprezentanții liceului bucureștean nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere pe acest subiect.