Potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, de universitatea ieșeană, ambasadorul Canadei a declarat că are ca obiectiv, în mandatul său din România, să corecteze imaginea greșită pe care aceasta o are.
„Deși a făcut progrese considerabile în ultimii 30 de ani, România are în continuare o problemă de imagine în Europa de Vest, Canada și Statele Unite ale Americii și este incorect că se întâmplă asta. Imaginea este aceea a unei țări post-comuniste care se bazează în mare parte pe agricultură, când realitatea este, iată, cea din instituția dumneavoastră, care participă la cele mai inovative proiecte de cercetare din Europa și din lume, printre care amintesc domenii precum robotica, ingineria chimică, inteligența artificială, dar și altele. Asta este România nouă și România reală”, a declarat șeful diplomației canadiene.
Kevin Hamilton s-a întâlnit cu membri din conducerea Universității Tehnice și a vizitat câteva dintre laboratoarele de ultimă generație ale instituției, potrivit sursei citate.
Totodată, în prezența ambasadorului, a fost semnat și un protocol de colaborare între Universitatea din Iași și Universitatea din Ottawa.
Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" Iași a încheiat, în primăvara acestui an, un memorandum de înțelegere cu Universitatea din Ottawa, iar, marți, în prezența ambasadorului, rectorii celor două universități, Dan Cașcaval și respectiv Ioan Nistor, fost student al universității ieșene, au semnat un acord Erasmus+ între cele două instituții de învățământ superior.
„Dacă Erasmus era un program strict european, acum, cu Erasmus+, există oportunități pentru canadieni să vină în Europa și europeni să meargă în Canada. Când Universitatea din Ottawa a semnat acel memorandum cu TUIASI, ideea a fost de a iniția astfel de programe Erasmus+. Astfel, vom avea studenți, masteranzi și doctoranzi care vor veni aici pentru perioade de până la patru luni, dar și profesori și personal academic, iar speranța noastră este ca, în viitor, să mai încheiem astfel de acorduri”, a declarat Ioan Nistor, de la Universitatea din Ottawa.
„Într-adevăr, avem o infrastructură impresionantă și modernă. Mai mult, avem șapte specializări în limba engleză, la licență și la master, și am vrea ca în viitor să fie mai multe. Avem relații bune cu autoritățile locale și centrale, dar și cu mediul de afaceri, iar absolvenții noștri ajung în companii din toată lumea”, a completat Dan Cașcaval.
Sursa: News.ro