Fundația Colegiului Național de Apărare a decis suspendarea lui Alexandru Cumpănașu din funcția de vicepreședinte.
Organizația „se delimitează de ultimele afirmații publice ale domnului Alexandru Cumpănașu, considerându-le nepotrivite și în neconcordanță cu valorile și principiile morale promovate de organizație. Afirmațiile domnului Alexandru Cumpănașu au fost făcute în nume personal, fără mandatul sau consultarea prealabilă a board-ului Fundației Colegiului Național de Apărare”, se arată într-o postare pe Facebook.
„Până la lămurirea situației, Consiliul director al Fundației Colegiului Național de Apărare a decis suspendarea domnului Alexandru Cumpănașu din funcția de vicepreședinte”, potrivit comunicatului.
Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie, se află în centrul unui scandal legat de studiile sale și de semnăturile depuse la Biroul Electoral Central pentru candidatura la președinție.
SNSPA a decis ieri să verifice din nou legalitatea angajării lui Alexandru Cumpănașu în cadrul unui proiect SIPOCA, pentru a clarifica situația privind studiile absolvite de acesta. La angajare, Cumpănașu a semnat un document potrivit căruia se încadrează la studii superioare.
Drept răspuns, Cumpănașu a cerut SNSPA „să nu se joace cu imaginea unui candidat la Președinția României”.
„În măsura în care continuă să facă jocuri politice voi depune plângere penală pe numele tuturor celor care îmi afectează dreptul la imagine și cariera profesională”, a mai spus el.
În declarația de avere publicată pe site-ul Biroului Electoral Central (BEC), Alexandru Cumpănașu figurează cu un salariu anual de 66.762 lei de la SNSPA.
Întrebat, într-o emisiune televizată în legătură cu studiile sale, El a răspuns: „O să public pe Facebook și luați de acolo răspunsul, inclusiv adeverința de la această Academie Regală din Elveția, acolo unde termin Executiv Master, unde nu este nevoie de o diplomă de licență într-o țară sau alta.(…) Nu este o diplomă de licență oarecare pe care o fac toți proștii din România sau toate universitățile de doi lei. Foarte mulți dintre cei care au terminat Spiru Haret în România sunt niște proști cu diplomă”, a spus el.
Pe de altă parte, BEC a sesizat Parchetul în privința mai multor candidați la alegerile prezidențiale, inclusiv Cumpănașu, în contextul în care în urma verificărilor, instituția a constatat elemente de similitudine în semnăturile depuse de către aceștia. Printre candidați se numără Alexandru Cumpănașu și Viorel Cataramă.