Rectorul SNSPA Remus Pricopie anunță că o susține pe Elena Lasconi în turul doi al prezidențialelor

Data publicării:
Remus Pricopie, rectorul SNSPA.
Remus Pricopie, rectorul SNSPA. Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Rectorul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a transmis, marţi, că o va susţine la cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial pe lidera USR, Elena Lasconi, şi a sfătuit alegătorii să voteze pentru „continuarea parcursului democratic al ţării”.

„Acum, ceea ce putem face este să ne unim forţele - români din ţară şi diasporă - astfel încât, pe 8 decembrie 2024, să votăm continuarea parcursului democratic al ţării noastre. Votul meu nu va fi pentru USR-ism, pe care nu-l împărtăşesc, mai ales în formele sale necizelate, ci pentru o Românie Liberă, pentru o Românie Euro-Atlantică. Prin urmare, o susţin pe Elena Lasconi în competiţia pentru Cotroceni”, a afirmat Pricopie, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, Călin Georgescu este „un risc de securitate naţională”, iar pentru a trage această concluzie este „suficient” să i se „urmărească declaraţiile şi acţiunile publice”.

Citește și: Remus Pricopie avertizează asupra riscurilor la care este supusă România. „Rusia defilează prin democrațiile euro-atlantice”

În opinia rectorului SNSPA, „nimeni nu reuşeşte” să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale „fără eforturi financiare consistente” şi echipe „extinse” de profesionişti.

„Pe de o parte, a fost şi este sprijinit de puteri străine, statale şi non-statale, în toată această perioadă de pregătire a campaniei electorale (lucru confirmat de către CSAT). Declaraţiile sale privind "zero costuri" implicate în campania electorală sunt o sfidare a oricărei gândiri logice. (...) Se pare că inclusiv Alexander Nix, celebrul fost preşedinte Cambridge Analytica, implicat în zeci de operaţiuni de manipulare electorală/război psihologic (BREXIT fiind unul dintre exemple), a călătorit la Izvorani, pentru a da sfaturi prezidenţiabilului Georgescu. Pe de altă parte, opiniile sale privind rolul Rusiei în regiune şi în lume, privind modelul de dezvoltare socio-economică, negarea ştiinţei şi promovarea misticismului, ca alternativă la politicile publice, ridică serioase semne de întrebare în legătură cu claritatea gândirii sale”, a scris Remus Pricopie pe Facebook.

Remus Pricopie a fost ministrul Educației în fostul guvern Victor Ponta.

De asemenea, Pricopie a fost propunerea de premier înaintată de Marcel Ciolacu și Victor Ponta, la consultările politice de la Cotroceni din februarie 2020. „Mergem cu o singură nominalizare la Guvern, în persoana lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru al Educației, un proeuropean și un proamerican”, a spus președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri