Rectorul SNSPA Remus Pricopie anunță că o susține pe Elena Lasconi în turul doi al prezidențialelor

Data publicării:
Remus Pricopie, rectorul SNSPA.
Remus Pricopie, rectorul SNSPA. Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Rectorul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a transmis, marţi, că o va susţine la cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial pe lidera USR, Elena Lasconi, şi a sfătuit alegătorii să voteze pentru „continuarea parcursului democratic al ţării”.

„Acum, ceea ce putem face este să ne unim forţele - români din ţară şi diasporă - astfel încât, pe 8 decembrie 2024, să votăm continuarea parcursului democratic al ţării noastre. Votul meu nu va fi pentru USR-ism, pe care nu-l împărtăşesc, mai ales în formele sale necizelate, ci pentru o Românie Liberă, pentru o Românie Euro-Atlantică. Prin urmare, o susţin pe Elena Lasconi în competiţia pentru Cotroceni”, a afirmat Pricopie, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, Călin Georgescu este „un risc de securitate naţională”, iar pentru a trage această concluzie este „suficient” să i se „urmărească declaraţiile şi acţiunile publice”.

Citește și: Remus Pricopie avertizează asupra riscurilor la care este supusă România. „Rusia defilează prin democrațiile euro-atlantice”

În opinia rectorului SNSPA, „nimeni nu reuşeşte” să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale „fără eforturi financiare consistente” şi echipe „extinse” de profesionişti.

„Pe de o parte, a fost şi este sprijinit de puteri străine, statale şi non-statale, în toată această perioadă de pregătire a campaniei electorale (lucru confirmat de către CSAT). Declaraţiile sale privind "zero costuri" implicate în campania electorală sunt o sfidare a oricărei gândiri logice. (...) Se pare că inclusiv Alexander Nix, celebrul fost preşedinte Cambridge Analytica, implicat în zeci de operaţiuni de manipulare electorală/război psihologic (BREXIT fiind unul dintre exemple), a călătorit la Izvorani, pentru a da sfaturi prezidenţiabilului Georgescu. Pe de altă parte, opiniile sale privind rolul Rusiei în regiune şi în lume, privind modelul de dezvoltare socio-economică, negarea ştiinţei şi promovarea misticismului, ca alternativă la politicile publice, ridică serioase semne de întrebare în legătură cu claritatea gândirii sale”, a scris Remus Pricopie pe Facebook.

Remus Pricopie a fost ministrul Educației în fostul guvern Victor Ponta.

De asemenea, Pricopie a fost propunerea de premier înaintată de Marcel Ciolacu și Victor Ponta, la consultările politice de la Cotroceni din februarie 2020. „Mergem cu o singură nominalizare la Guvern, în persoana lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru al Educației, un proeuropean și un proamerican”, a spus președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce este bine să faci cu apa sfințită de Bobotează imediat ce ajungi acasă. Sfatul preoților pentru credincioși
Digi FM
Sharon Stone, imaginea eleganței la Festivalul de la Palm Springs. Actorul de care e foarte mândră: Cariera...
Pro FM
Dieta drastică pe care o ține Elton John la vârsta de 77 de ani, din cauza problemelor de sănătate: „Este un...
Film Now
Cauza morții regizorului Jeff Baena, soțul actriței Aubrey Plaza, dezvăluită. Cineastul avea 47 de ani
Adevarul
Motivul dureros pentru care David Popovici nu face reclamă la casele de pariuri. Cazul de dependență pe care...
Newsweek
Care pensionari pierd între 150 și 700 lei la pensie în ianuarie? Efectul anulării indexării
Digi FM
Sora lui Kim Jong-un, pentru prima dată în public cu copiii săi. Imagini apărute de Anul Nou, în condiţiile...
Digi World
Câte minute de viaţă pierd fumătorii cu o singură ţigară. Concluziile celei mai noi analize a oamenilor de...
Digi Animal World
Ce s-a întâmplat cu un câine la 15 minute după ce stăpânul său a murit. Familia a fost devastată
Film Now
A trăit povești de dragoste cu actori alături de care a jucat. Shirley MacLaine dezvăluie de ce nu s-a iubit...
UTV
26 de filme pe care trebuie sa le vezi neaparat pana la sfarsitul anului 2025