Blue Air anunță în ce condiții va rambursa banii călătorilor cu zboruri anulate

Data publicării:
INSTANT_BLUE_AIR_069_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Haos pe Aeroportul Otopeni după ce Blue Air a anulat toate zborurile din România. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Blue Air a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că va rambursa banii călătorilor cu zboruri anulate doar dacă compania va fi cumpărată de alți acționari. În total, 230.000 de persoane au fost afectate de suspendarea zborurilor.

Rambursarea tuturor sumelor datorate pasagerilor pentru biletele achiziționate depinde esențial de reluarea operațiunilor și a activității de vânzare a Blue Air, arată compania în comunicat. Reprezentanții Blue Air susțin că actualii acționari sunt în discuții cu doi potențiali investitori, iar un alt factor esențial în rambursarea biletelor către clienții păcăliți este aportul în numerar adus de unul dintre cei doi investitori.

Având în vedere suspendarea activității de transport aerian de pasageri din perioada 6 septembrie – 9 octombrie 2022, numărul total de pasageri afectați de anulările zborurilor în această perioadă este de aproximativ 230.000, reprezentând aproximativ 77.000 rezervări bilete de călătorie.

Toți pasagerii au fost notificați de anularea zborurilor și au primit 3 opțiuni disponibile: reprogramarea călătoriei pe următorul zbor disponibil, rambursarea în portofelul electronic (Blue Air oferind un bonus în procent de 25%, din valoarea biletului achiziționat drept compensare pentru neplăcerile create pasagerilor) sau rambursarea biletelor achiziționate.

În ultimele zile au fost create peste 17.500 de portofele electronice, totalizând 1.900.000 EUR, iar pasagerii care au ales această opțiune vor putea folosi sumele în vederea achiziționării de bilete imediat ce compania va activa procesul de vânzare.

Reprezentanții Blue Air confirmă că au primit sprijin din partea majorității aeroporturilor din străinătate, incluzând aeroporturile din Italia, Israel, Spania, Marea Britanie, precum și a furnizorilor de combustibil din aceste aeroporturi, pentru a putea relua serviciile, sub condiția plății în avans a serviciilor oferite.

Compania mizează pe același sprijin și din partea aeroporturilor din România, Bacău, Cluj-Napoca, București- Otopeni și Iași.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri