Video Lufthansa va solicita despăgubiri de milioane de euro de la activiștii climatici care au blocat aeroportul din Frankfurt

Data publicării:
Haosul provocat de activiștii climatici pe aeroportul din Frankfurt am Main. Foto: Profimedia Images
Haosul provocat de activiștii climatici pe aeroportul din Frankfurt am Main. Foto: Profimedia Images

În urma blocării, joi, a aeroportului din Frankfurt de către activiștii climatici, grupul aviatic Lufthansa cere despăgubiri de milioane de euro de la cei șapte activiști, potrivit ziarului german Bild, citat de focus.de.

Protestele activiștilor de mediu împotriva combustibililor fosili din cel mai mare aeroport german au dus la anularea a numeroase zboruri. Opt dintre ei au fost arestați pentru acțiunile lor de pe aeroportul din Frankfurt, potrivit poliției de pe aeroport, dar gruparea „Ultima generație” promite că va continua manifestațiile, relatează DW.

„Extracția și arderea în continuare de petrol, gaz și cărbune este o amenințare pentru existența noastră”, a acuzat gruparea de activiști.

În total, peste 150 de zboruri Lufthansa cu zboruri pe distanțe scurte și medii au fost afectate, iar 16 aeronave cu zboruri pe distanțe lungi nu au putut ateriza la Frankfurt din cauza blocării aeroportului și a trebuit să fie redirecționate către alte aeroporturi, precum Hamburg, Köln, München și Stuttgart. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cu o zi înainte de protestul de pe Frankfurt, membrii „Ultimei generații” au blocat aeroportul Koln/Bonn. Un purtător de cuvânt au spus că activiștii au fost arestați după ce s-au lipit de pistă.

Gruparea a promis că va continua seria de proteste în această săptămână. Tot miercuri, ei au încercat un protest pe aeroportul din Oslo, dar activiștii au fost opriți înainte de a perturba zborurile.

Lufthansa: „Vom stabili acum valoarea exactă a pagubelor”

Un purtător de cuvânt al Lufthansa a confirmat pentru Bild: „Vom solicita și în acest caz despăgubiri pentru daunele care ne-au fost cauzate de activiștii climatici. La fel cum am făcut după acțiunile din Hamburg, Düsseldorf și Berlin. Este deja previzibil că valoarea daunelor va fi considerabil mai mare, deoarece au fost afectate mult mai multe zboruri și pasageri și mai multe aeronave au fost redirecționate către alte aeroporturi. Vom stabili acum valoarea exactă a daunelor".

Lufthansa a cerut despăgubiri în valoare totală de 740 000 de euro de la activiștii climatici pentru acțiunile lor anterioare pe pistă pe trei aeroporturi germane. Săptămâna trecută, compania a intentat un proces la Tribunalul Regional din Düsseldorf, după expirarea termenelor de plată. Urmează alte procese în zilele următoare.

În unele cercuri, în Germania, activiștii climatici care se dedau la astfel de acțiuni de protest, provocând blocaje prin lipirea lor de asfalt, sunt supranumiți ”teroriști climatici”.

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Limba asemănătoare cu româna, vorbită de 80 de milioane de oameni la 4.500 km de România: „Are 2.000 de...
Digi FM
Schimbare la Bacalaureat 2025. Ce vor avea voie să facă elevii după ce-și află notele
Pro FM
Antonia, contract de imagine de peste două milioane de euro. Cu cine a acceptat să-și asocieze numele
Film Now
Mădălina Ghenea, divă într-o rochie decoltată, cu crăpătură pe picior, la Veneția. A împărțit zâmbete și...
Adevarul
Cum a murit Avram Iancu, eroul tragic al moților. „Nu avea asupra lui, decât o năframă zdrențuită, fluierul...
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
De ce nu ar trebui să adaugi banane în smoothie-uri. Semnalul de alarmă tras de un gastroenterolog: „Mulți...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Halle Berry, schimb aprig de mesaje cu fostul soț: "M-am săturat să fiu făcută mincinoasă". Fiecare luptă...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale