Armata rusă a scos de la naftalină tancurile T-62M, le-a modernizat și le trimite acum pe frontul din Ucraina

Data publicării:
Tanc T-62
Tancul T-62 ar trebui să fie la muzeu, nu pe front. Foto: Profimedia

Armata rusă a desfășurat tancuri T-62M modernizate pe frontul ucrainean. Această desfășurare a fost dezvăluită într-un videoclip care circulă pe rețelele de socializare, care prezintă tancurile modernizate fiind transportate în zona de conflict, scrie ArmyRecognition.

Potrivit unui videoclip recent publicat pe rețelele de socializare, armata rusă trimite pe calea ferată tancuri T-62M modernizate pentru a fi desfășurate în Ucraina. (Sursa imaginii: Telegram și Vitaly Kuzmin)

Potrivit cifrelor publice, Rusia menține o rezervă substanțială de diferite variante de tancuri T-62, care sunt acum exploatate pentru a înlocui numeroasele tancuri pierdute în ostilitățile în curs. Numărul exact de tancuri T-62M trimise în Ucraina nu a fost dezvăluit, dar indică intenția Rusiei de a-și utiliza resursele disponibile pentru a-și menține puterea operațională.

Tancurile T-62M prezentate în materialul video prezintă modernizări semnificative menite să le îmbunătățească eficacitatea în luptă și capacitatea de supraviețuire. În special, aceste tancuri sunt echipate cu un nou pachet de blindaj, asigurând o protecție sporită pentru echipaj și componentele critice. În plus, deasupra turelei a fost montat un blindaj suplimentar, o modificare menită să contracareze amenințările reprezentate de atacurile dronelor FPV (First-Person View).

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bilanț

Armata rusă continuă să înregistreze pierderi substanțiale în Ucraina. Începând cu 25 iulie 2024, pierderile de luptă ale Rusiei au ajuns la un număr estimat de 571 350 de persoane, dintre care 1 230 de persoane au fost ucise sau rănite numai în ultima zi. În ceea ce privește echipamentele, forțele ruse au pierdut 8.313 tancuri principale de luptă, 11 tancuri fiind distruse doar în ultimele 24 de ore. În plus, de la începutul invaziei, armata rusă a pierdut 16.039 de vehicule blindate de luptă, 15 804 sisteme de artilerie și 12.610 UAV-uri, scrie site-ul.

Un tanc din anii 50

T-62M este o versiune modernizată a tancului principal de luptă T-62, care a fost inițial dezvoltat de Uniunea Sovietică la sfârșitul anilor 1950. Tancul original T-62 a intrat în serviciu în 1961 și a reprezentat un progres semnificativ față de predecesorii săi, dispunând de un tun de 115 mm cu țeavă lisă capabil să tragă cartușe APFSDS, care ofereau o capacitate superioară de perforare a blindajului în comparație cu tunurile cu țeavă perforată utilizate anterior.

Programul de modernizare a T-62M a fost introdus la începutul anilor 1980 pentru a prelungi durata de viață operațională și pentru a spori eficiența în luptă a flotei T-62 îmbătrânite. Această modernizare a inclus mai multe actualizări semnificative. T-62M este echipat cu un nou pachet de blindaj, inclusiv blindaj compozit BDD (Brow Enhanced Protection) pe placa glacis și blindaj suplimentar pe turelă pentru a crește rezistența împotriva armelor antitanc moderne. În plus, T-62M are fuste laterale îmbunătățite pentru protecție suplimentară împotriva încărcăturilor profilate.

În ceea ce privește puterea de foc, T-62M păstrează tunul cu țeavă lisă U-5TS de 115 mm, dar este echipat cu un sistem îmbunătățit de control al focului, inclusiv sistemul de control al focului Volna, care integrează un telemetru laser și un computer balistic, îmbunătățind semnificativ precizia și capacitățile de angajare a țintelor. Capacitățile de vedere pe timp de noapte sunt, de asemenea, îmbunătățite prin includerea unor vizoare pasive de noapte pentru artilerist și șofer.
Îmbunătățirile de mobilitate pentru T-62M includ un motor V-55U mai puternic, care produce 620 de cai putere, și o transmisie modernizată, care oferă performanțe și fiabilitate mai bune. În plus, sistemul de suspensie al tancului a fost îmbunătățit pentru a-i spori mobilitatea în teren accidentat.

 

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale