Americanii fac recurs la decizia care o obligă pe Jordan Chiles să returneze medalia de bronz

Data actualizării: Data publicării:
Jordan Chiles (World Champions)
Jordan Chiles rămâne fără medalie la Jocurile Olimpice. Foto: Facebook / Jordan Chiles

Comitetul Olimpic din Statele Unite va face recurs la decizia care o obligă pe gimnasta americană Jordan Chiles să-și returneze medalia de bronz, câștigată la exercițiul de sol la Jocurile Olimpice de la Paris. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anulat un recurs la sol din partea antrenorului lui Chiles, care a urcat-o pe locul al treilea. 

„Credem cu tărie că Jordan a câștigat pe bună dreptate medalia de bronz și au existat erori critice atât în ​​punctarea inițială de către Federația Internațională de Gimnastică (FIG), cât și în procesul de contestație  al Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care trebuie abordate”, a transmis Comitetului Olimpic și Paralimpic al SUA, conform Independent.

TAS a decis sâmbătă că apelul antrenorului echipei Statelor Unite, Cecile Landi, de a adăuga 0,1 la scorul lui Chiles a venit în afara intervalului de 1 minut permis de Federația Internațională de Gimnastică. Comitetul ad-hoc a scris că ancheta lui Landi a venit la 1 minut și 4 secunde după ce scorul inițial al lui Chiles a fost afișat.

Comitetul Olimpic a declarat că va lua legătura cu repezentații din Statele Unite în ceea ce privește restituirea bronzului lui Chiles și va colabora cu Comitetul Olimpic Român pentru a discuta despre o ceremonie de realocare în onoarea Anei Maria Bărbosu.

„Eroarea inițială a avut loc în punctarea FIG, iar a doua eroare a fost în timpul procesului de recurs al TAS, în care Comitetul Olimpic al SUA nu a primit timp sau notificare adecvată pentru a contesta efectiv decizia”, au transmis reprezentanții americani ai Comitetului, conform Independent.

Nu este clar procesul exact pe care îl va urma mai întâi apelul. Cele două locuri potențiale în care comitetul ar putea face apel ar fi la cea mai înaltă instanță a Elveției, Tribunalul Elvețian sau Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Medalia de bronz din finala feminină va ajunge, astfel, la Ana Maria Bărbosu. Este totodată prima medalie la gimnastică pentru România după 12 ani. 

Editor : Rebeca Manea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri