Video A început goana după pachetele turistice pentru Crăciun și Revelion. Oferte în Poiana Brașov la prețuri de vacanțe în insule exotice

Data publicării:
vacante
Foto: Shutterstock

Nici bine nu s-a încheiat vara, că românii își planifică deja vacanța de iarnă. La mare căutare pentru sărbătorile de iarnă sunt destinațiile exotice, dar și stațiunile de schi din străinătate. Sunt și români care preferă destinațiile cu renume de la noi din țară. În Poiana Brașov sunt hoteluri unde nu se mai găsește niciun loc disponibil pentru noaptea dintre ani. Asta chiar dacă, în unele cazuri, un pachet de 4 nopți într-un hotel de 4 stele costă cât un sejur de o săptămână pe o insulă exotică.

„- Caut o vacanță în perioada decembrie, început de ianuarie. Oare unde ați avea? Ne-ar interesa să fie aproximativ 500-550 de euro/persoană. Oare în Egipt aveți oferte?
- Da, sigur, pachetul de 7 nopți sau 14 nopți, care se încadrează perfect în bugetul dumneavoastră. Și mai avem la schi în Austria”, este discuția dintre un client și un consultant în turism, cu mai bine de 3 luni înaintea Sărbătorilor.

Deși suntem abia în luna septembrie, din ce în ce mai mulți români trec pragul agențiilor de turism, în căutarea unei destinații pentru vacanța de iarnă. Rezervările au crescut în această perioadă cu 10%, faţă de anul trecut.

„În proporție de 70% preferă să călătorească în afara țării, precum în Egipt sau în zonele specifice pentru schi, zonele montane, Austria, de exemplu, iar 30% pentru România. Călătoresc, în special, pentru obiceiuri, tradiții și meșteșuguri", spune Ecaterina Ciobanu, consultant în turism.

În acest an, tarifele pentru destinațiile din afara țării au crescut, în medie, cu 5%. Cele mai căutate oferte sunt cele pentru târgurile de Crăciun.

„Tarifele încep de la 240 de euro la târgurile de Crăciun, Budapesta și Viena, de exemplu, ce are inclus transportul cu autocarul, două nopți de cazare cu mic dejun și ghid însoțitor”, aflăm de la un consultant în turism.

„Am luat în calcul să mergem în Norvegia anul acesta, dar încă ne gândim...”, spune o femeie.

„Urmează să merg într-o zonă exotică, acesta e obiceiul meu de vreo 5 ani. Pe lista ar fi Seychelles sau Bali. Undeva la un 2.000 - 2.500 euro ajungi de persoană”, estimează o altă femeie.

În zonele turistice de la noi din țară, căutate de turiști pentru sărbătorile de iarnă sunt hoteluri în care nu se mai găsește nici măcar un loc liber pentru noaptea dintre ani. Un pachet cu 4 nopți de cazare, pentru 2 persoane, într-un hotel de 4 stele în Poiana Brașov ajunge să coste cât un sejur de o săptămână pe o insulă exotică. 

„Tarifele încep de la 9.800 de lei, 2 persoane, cameră dublă de Revelion. De Crăciun, am ales un tarif de 6.500 de lei, două persoane, cu facilitățile din hotel: avem spa, avem saună uscată, saună umedă”, spune Gabriel Roșca, managerul unui hotel de 4 stele din Poiana Brașov.

„E un preț ok, mai ales dacă e un hotel frumos, cu multe facilități, că peisajul e extraordinar. Pârtiile nu-s cele mai grozave aici", e de părere un turist.

„Ne place că are și piscină, are și loc de parcare, lucru care e complicat în Poiana Brașov și ne place mâncarea”, spune o altă turistă.

În Poiana Brașov, pachetele din acest an pentru sărbătorile de iarnă sunt cu 15% mai scumpe, față de anul trecut.

Reporteri: Bianca Timșa, Maria Colciar
Operatori: Radu Tomuleț, Nicolae Țupa

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul bizar surprins într-o imagine care derutează oamenii și...
Digi FM
Petra, tânăra nevăzătoare care știe 6 limbi străine, s-a căsătorit în Grecia: „Nu-mi vine să cred că sunt...
Pro FM
Ce avere are Inna, la doar 37 de ani. Artista deține o proprietate care costă peste un milion de dolari
Film Now
Filmul selectat să reprezinte Franţa la Oscaruri în 2025. Zoe Saldana și Selena Gomez, în distribuție
Adevarul
Cu ce se ocupă Octavian Bellu, la 8 ani după ce a renunțat la lotul național de gimnastică. În ce țară s-a...
Newsweek
Casa de Pensii refuză pe bandă rulantă adeverințe pentru o pensie mai mare la Mica Recalculare. Cum?
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Digi World
Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de...
Digi Animal World
Momentul adorabil când un pui de urs polar își îmbrățișează mama. Imaginile au făcut înconjurul lumii
Film Now
Talluah, fiica cea mică a lui Bruce Willis, despre starea de sănătate a tatălui ei: „Sunt zile dureroase!”
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei