Pentru persoanele care se confruntă cu dificultăți cognitive, tulburări de sănătate mintală și anumite afecțiuni neurologice, neurofeedback poate fi o metodă potrivită de ajutor. Aflăm care sunt avantajele acestei proceduri și cum se realizează de la Psih. Alexandru Iureș.
Există mai multe tipuri de neurofeedback, tehnica potrivită fiind stabilită de psiholog, în funcție de nevoile fiecărui pacient în parte. Marele avantaj al acestui tip de terapie este faptul că oferă specialistului posibilitatea să analizeze în timp real activitatea cerebrală a pacientului și să ajute la procesul de autoreglare a undelor cerebrale, pentru a îmbunătăți starea emoțională și funcția cognitivă.
Terapia prin neurofeedback este recomandată în cazul mai mult probleme, precum stres cronic, burnout, depresie, anxietate, tulburare obsesiv-compulsivă sau fobii. De asemenea, poate fi indicată și pentru tulburări de somn, durere cronică, fibromialgie, epilepsia și migrenă. Această metodă de tratament contribuie la formarea de noi conexiuni neuronale și la îmbunătățirea pe termen lung a abilităților cognitive.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro