Durerea este unul dintre simptomele cu care se confruntă mulți pacienți diagnosticați cu cancer, în special în cazurile avansate. Alături de tratamentele oncologice recomandate, terapia durerii are un rol esențial pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților și prevenirea complicațiilor. Aflăm mai multe informații despre tratamentul durerii în cancer de la Dr. Fabiana Moise, medic specialist oncologie.
În funcție de tipul de durere cu care se confruntă pacientul și de intensitatea acesteia, medicul oncolog recomandă tratamentul necesar, pentru ameliorarea simptomatologiei. Complicațiile durerii la un pacient oncologic pot fi severe, incluzând tulburări de somn, depresie, anxietate și extenuare, care pot agrava afecțiunea și pot reduce eficacitatea tratamentului.
Terapia durerii este o parte importantă a unui tratament pentru cancer, alături de procedurile oncologice recomandate personalizat pentru fiecare pacient în parte, în urma evaluării realizate de Tumor Board. Tratamentul multimodal pentru cancer poate include, în funcție de indicația stabilită, chimioterapie, radioterapie internă sau externă, terapie țintită, imunoterapie sau hormonoterapie.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro