Cum se tratează hernia de disc

Data publicării:
New Project

Hernia de disc se produce cel mai frecvent în porțiunea lombară a coloanei vertebrale și afectează grav calitatea vieții. Despre metodele de tratament pentru această afecțiune aflăm mai mult de la Dr. Dan Aurel Nica, medic primar neurochirurgie.

Hernia de disc este o afecțiune în care se produce o deteriorare a unui disc intervertebral. Acesta este o structură situată între două vertebre ce are ca scop atenuarea șocurilor, permițând totodată mișcările coloanei vertebrale. Cu timpul, discurile se uzează și conținutul lor poate hernia, apăsând astfel pe nervii spinali. De altfel, compresia rădăcinilor nervoase este cea mai frecventă complicație într-o hernie de disc, manifestată adesea prin dureri puternice.

Tratamentul herniei de disc depinde foarte mult de gradul de afectare a rădăcinilor nervoase, de simptomatologie și de celelalte afecțiuni de care suferă pacientul. Primele măsuri încercate sunt conservatoare, dacă nu există complicații grave precum paraliziile produse prin compresia nervilor spinali. Dacă însă existe semne de compresie sau simptomele nu cedează la tratamentul conservator, poate fi necesară o operație pentru hernie de disc, realizată modern prin metode puțin invazive.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri