Cum prevenim convulsiile la copil

Data publicării:
sanador 2024-07-24

Convulsiile pot apărea la copil și specificul lor diferă în funcție de vârstă. Vestea bună este că marea lor majoritate pot fi prevenite și nu afectează copilul pe termen lung. Aflăm mai mult despre convulsiile la copil de la Dr. Corina Cîlcic, medic primar pediatrie.

Cele mai frecvente convulsii, întâlnite mai ales la sugari și la copiii mici, cu vârsta sub 5 ani, sunt convulsiile febrile. Acestea sunt cauzate de febra înaltă și pot fi prevenite prin combaterea febrei înainte ca aceasta să crească la valori foarte înalte. Este indicat ca micuțul pacient să fie consultat la pediatrie pentru eventuala identificare a unor alte cauze care pot duce la apariția convulsiilor.

La copii pot apărea însă și convulsii tonico-clonice, cunoscute și ca crize de grand mal, specifice epilepsiei. Aceste convulsii provoacă nu doar contracții musculare violente, ci și pierderea conștienței și rigiditate musculară și necesită o intervenție imediată din partea celor din jur, care trebuie să acorde pacientului primul ajutor.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri