27.000 de litri de insecticid sunt folosiți pentru un singur tratament din aer împotriva țânțarilor, muștelor și căpușelor. Toată Timișoara este, astfel, acoperită. Dar ca să aibă efect, este nevoie de cel puțin două tratamente în această perioadă. Ele vor fi reluate la sfârșitul lunii iulie și chiar și în august. În plus, șapte echipaje „se luptă" cu insectele și de la sol.
Simion Tomoroga, director tehnic al unei firme de dezinsecție din Timișoara, susține - într-o declarație pentru Digi24 Timișoara - că „efectele vor fi mult mărite, combinate aerian și de la sol datorită faptului că din aer prindem ce este deasupra vegetației în mod direct, iar ce este sub vegetație o prindem prin acțiunile terestre"
Firma care garantează dezinsecția orașului a pregătit un elicopter pentru a se asigura că insectele nu au vreo șansă. Fiecare zbor deasupra orașului înseamnă împrăștierea a peste 150 de litri de substanță. Zeci de zboruri au loc în fiecare zi. Elicopterul acționează seara și dimineața, iar noaptea ies la rampă echipajele de pe teren. Echipate cu tunuri, ele răspândesc insecticidul în parcurile și zonele publice.
Vezi ce le transmite timișorenilor Adrian Bere, director Direcției de Mediu a Primăriei - până la ce dată se desfășoară tratamentele aeriene și cele terestre!
Reprezentanții autorităților spun că substanțele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății și nu pun în pericol populația și animalele. Totuși, ei atenționează crescătorii de albine să le limiteze, pe cât posibil, zborurile, pentru că ar putea fi afectate.