Timişoara, oraşul cu cele mai multe locuinţe neocupate

Data publicării:
locuinte

Analiştii imobiliari spun că e un avantaj faptul că, în Timişoara, există atât de multe apartamente nelocuite. Aşa oferta pe piaţă rămâne variată şi îi obligă pe proprietari să menţină constant preţul de vânzare, dar şi valoarea chiriilor.

”Vorbim practic de un stoc de locuinţe nevândute, care fie, o parte dintre ele, pot să meargă în zona pieţei chiriilor, pe de altă parte, ele contribuie la faptul că preţurile pe piaţa imobiliară din Timiş au scăzut cu peste 50% din 2008 încoace", afirmă Daniel Crainic, marketing manager imobiliar.

Iar cifrele o confirmă. Într-un bloc nou din Timişoara, preţul unui apartament porneşte de la 50.000 de euro. În funcţie de suprafaţă şi dotări poate ajunge la 100.000 de euro.

Lucrările la blocul din spatele meu ar trebui finalizate până în luna martie 2015. 28 de apartamente din cele aproape 100 ce vor fi construite aici au fost vândute.

Sunt dezvoltatori imobiliari care le dau clienţilor nu doar apartamentul la cheie. Sunt dispuşi să bată ei drumurile pe la instituţii pentru a face rost de documentaţia necesară. Totul numai să-i convingă să cumpere.

„Îi scutim de toată birocraţia care urmează cumpărării unui apartament, începând de la întabulări şi plăţi de impozite şi branşamente şi contractele cu regiile de utilităţi. O perioadă de vânzare de un an este media din momentul în care putem considera că am dat startul vânzărilor", spune Lauga Buga, dezvoltator imobiliar.

Dincolo de aceste oferte, preţul contează cel mai mult pentru cumpărători. Dar şi alte aspecte pot fi decisive: „În primul rând loc de parcare, condiţii... nu ştiu... să ai un spaţiu", „Să folosească, în primul rând, materiale de calitate”, - Cât de mult aţi fi dispusă să daţi pe un apartament? ”Păi depinde de suprafaţă, de ce vreau să includ în el. Ceva frumos să fie, până undeva, până în 60-70.000", - Cât de mult ai fi dispus să dai pe un apartament? ”Până în 60.000 de euro".

În ceea ce priveşte numărul locuinţelor construite şi nevândute, situaţia este similară şi în celelalte judeţe din vestul ţării. În Arad, sunt peste 37.000 de locuințe nefolosite, în timp ce, în Hunedoara, numărul lor ajunge la 34.000.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri