Timișoara: oferte ”exotice” la RIUF, la târgul universităţilor

Data publicării:
RIUF A

La 17 ani, Erika Engi este hotărâtă. Vrea să devină criminalist. A cercetat terenul la târgul internaţional de facultăţi şi pare că a găsit exact ce căuta. O universitate care să o formeze, aşa cum a văzut în filmele poliţiste.

”M-am uitat la nişte documentare şi a început să mă intereseze. Sper să mi se dea cazuri pe care să le rezolv, de la cel mai mic la cel mai mare. Cel mai mult aş prefera să investighez un criminal în serie”, ne-a spus Erika Engi.

Realitatea însă e diferită şi mult mai complexă decât scenariul unui serial american. Lui Erika i se explică la RIUF: „Implică automat şi un studiu în medicină, medicină aplicată, chimie, în biochimie..."

Reprezentanţii universităţilor din străinătate au venit la Timişoara, la RIUF, cu oferte din foarte multe domenii. De la criminalistică până la scriere creativă şi design - fie vestimentar, de interior sau web.

 

Mark Blakemore, reprezentant al Universităţii din Greenwich, susține: ”Specializările de nişă te vor ajuta să ieşi în evidenţă pe viitor, în comparaţie cu concurenţa. La noi se studiază, de exemplu, investigaţii virtuale, inginerie software, programe de dezvoltare a jocurilor”.

”Cele mai populare (specializări - n.r.) sunt interior design, fashion, games technology. Am foarte mulţi prieteni în Portsmouth care studiază games technology”, afirmă Răzvan Teliţoiu, reprezentant al Universităţii din Portsmouth.

Şi chiar dacă specializările mai „exotice" par tentante, tinerii prezenți la RIUF nu au fost foarte-foarte interesaţi: ”Ar fi o idee interesantă, dar nu mă pasionează în mod profund”, ”În partea asta, în zona asta, nu prea sunt interesat, mai mult în zona de ştiinţe sociale”, ”Mi se par interesante, mai ales pentru o persoană care are înclinaţii spre aşa ceva şi ce implică aceste domenii”.

 

Au fost însă şi oferte pentru tinerii mai conservatori. Alexandru Ghiţă, organizator al RIUF, ne enumeră: ”Universităţile internaţionale, mai ales cele mai mari oferă studenţilor lor o varietate foarte mare de programe de studiu, atât de licenţă cât şi de master, plecând de la cele tradiţionale, partea de business, economie, marketing, finanţe, inginerie, ştiinţe şi mergând spre cele mai exotice, precum combaterea crimei organizate, ethical hacking”.

Peste 20 de universităţi străine au participat la RIUF, la Timişoara, şi au încercat să îi convingă pe tinerii români să li se alăture.

reporter: Ioana Sapianu
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum arată azi Andrei Găluț, unicul supraviețuitor al trupei Goodbye to Gravity, la 9 ani de la tragedia din...
Digi FM
Oana Zăvoranu a pierdut casa din Dorobanți, în care a locuit după divorțul de Pepe. Vedeta va fi obligată să...
Pro FM
Managerul lui John Legend rupe tăcerea. Experiența „terifiantă” pe care a avut-o la una dintre petrecerile...
Film Now
Semnele timpurii de demență date de Bruce Willis nu au fost luate în seamă: "Nici într-un milion de ani nu...
Adevarul
Scapă de colesterol cu patru alimente și secretul celor 150 de minute
Newsweek
Eșec la Casa de Pensii. Care pensionari iau în noiembrie pensie mai mică decât au contribuit?
Digi FM
Reacția cântăreței Irina Rimes după ce mai mulți influenceri au luat bani ca să-l promoveze pe rivalul Maiei...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
Ce se află în spatele aspectului clar întinerit al lui Brad Pitt. Actorul ar fi investit 130.000 de dolari în...
UTV
Bradley Cooper si Irina Shayk au sarbatorit Halloweenul alaturi de fiica lor in varsta de 7 ani