”Voila, aici este locul în care noi stăm în mod normal atunci când călătorim. Aici avem spațiile pentru depozitarea costumelor” - Cei cinci artiști au parcurs cu autobuzul vechi de patru decenii peste 2.000 de kilometri, din Franța până în România. Piesa de colecție pe roţi le ține loc de casă, sală de repetiții şi scenă.
Phil Von recunoaște că a fost nevoie de doi ani de muncă pentru a pune cap la cap spectacolul. Autobuzul are un rol extrem de important: ”Aparatele de sonorizare, luminile, toate se află în autobuz, plus noi cei cinci oameni care încercăm să ne găsim puțin loc să locuim acolo”.
Sute de timișoreni au aplaudat spectacolul cu flăcări și acrobații de pe autobuzul din centrul Timișoarei: ”Actorii aceștia sunt mult mai mult decât actori”, ”Mi s-a părut un spectacol tipic franțuzesc, așa în vremurile bune”, ”Ăsta avea multă poezie, avea, era frumos”.
”Este o poveste reală, efectiv au venit cu autobuzul și efectiv vor pleca cu el, autobuzul ăsta este scenă”, spune Ada Lupu, managerul Teatrului Național din Timișoara.
Spectacolul se joacă și în această seară, de la ora 22, în Piața Victoriei din Timișoara, în cadrul Festivalului European al Spectacolului de Teatru. Intrarea este liberă.
Reporter: Vlad Ungar Operator: George Ștefăniță Editor web: Călin Țenche