Conceptul ”Lunii pline de teatru” s-a născut în decembrie 2012 şi a fost inspirat de promoţiile desfăşurate de magazine în preajma sărbătorilor.
”Acest proiect se adresează publicului larg de teatru având în vedere că, pe de-o parte, costul biletului este unul redus şi în acelaşi timp este o largă accesibilizare la actul cultural teatral arădean”, ne-a declarat Bogdan Costea, managerul Teatrului Clasic "Ioan Slavici" Arad.
Luna plină de teatru este o experienţă deosebită atât pentru spectatori cât şi pentru actori. Sălile pline, feţele noi şi emoţia întâlnirii cu spectacolul sunt gustate deopotrivă de cei care stau pe scenă sau în faţa ei. ”Ne bucurăm că suntem deja la a treia ediţie a Lunii pline de teatru şi de fiecare dată jucăm cu sala plină, ceea ce e o bucurie pentru fiecare actor”, precizează actorul Andrei Elek. ”E un public mult mai special, e un public care vine cu aşteptări şi cu speranţe şi vine foarte deschis şi noi îl aşteptăm întodeauna cu mare drag”, adaugă actorul Sorin Calotă.
Publicul a fost atras de prețul redus al biletelor, însă mulți nu sunt atenți doar la bani: ”Am mai participat şi în alte dăţi, şi în alţi ani şi a fost foarte, foarte plăcut”, - Cât de mult influenţează preţul mic faptul că sunt sălile pline? ”Bineînţeles, preţul are întodeauna un rol foarte important”, - Cum ţi se pare iniţiativa asta, spectacole la 5 lei? ”Mi se pare OK, dar din păcate... e bine că promovează venirea oamenilor la teatru dar doar în perioada asta vin cu adevărat să vadă spectacole bune”, ”Nu aş vrea să se facă prea des ca să nu se împingă la o mediocritate”.
Noutatea o reprezintă faptul că Luna plină de teatru va deveni, în premieră, accesibilă şi spectatorilor din afara municipiului Arad. Pe 3, 5 şi 7 februarie, spectacolul Dush(i) cu Preşhu va fi jucat la Ineu, Chişineu Criş şi Lipova.
CITEȘTE ȘI: Lună plină... de teatru la Arad. Cozi la casele de bilete și săli pline
Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche