60 de persoane au fost duse astăzi la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri. Potrivit anchetatorilor, banii falși proveneau de la o tiparniță din Oradea. ”Modalitatea în care bancnotele erau puse în circulație era aceea că fie că liderii grupărilor le vindeau la un preț mult mai mic în lei, fie că le plasau la diferite persoane fizice care postau anunțuri de mica publicitate”, explică Mircea Andreș, procuror șef DIICOT Timișoara.
”Anchetatorii spun că membrii rețelei foloseau banii falsificați ca să cumpere mașini, telefoane sau îi schimbau în lei la un curs valutar convenabil”, precizează Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.
Printre cei audiaţi astăzi de oamenii legii se numără mai multi membri ai lumii interlope din Timișoara. Unul dintre cei audiaţi astăzi este Adrian Poczo, zis şi Adi Ţiganu. - De ce au venit polițiștii? ”Nu știu”, - Vă ocupați cu bani falși? ”Nu, nu”, - Ce v-au întrebat? ”Dacă am bani falși”, - Și ce le-ați spus? ”Că nu am, că nu mă ocup cu așa ceva”.
Bărbatul e suspectat că, împreună cu alte zeci de persoane, ar fi plasat sute de mii de euro falşi în zona Banatului, în mai puţin de şapte luni.
Persoanele care au fost ridicate astăzi au legături cu rețeaua care acționa în Oradea. În septembrie anul trecut, acolo a fost descoperită o tiparniţă de bani şi multe milioane de euro falşi. Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au reţinut cinci persoane, patru italieni şi o româncă, şi au numărat nu mai puţin de 14 milioane de euro tipăriţi ilegal. Concomitent, carabinierii italieni au oprit lângă Milano un transport de 19 milioane de euro fabricati în România.
Bancnote false puse în circulaţie. Trei spanioli au fabricat bilete în valoare de patru milioane de euro
Reporter: Vlad Ungar
Operator: Mihai Pop