Prognoza meteo pe două săptămâni, pentru Banat
În intervalul 6 – 14 ianuarie, temperatura aerului va avea o tendinţă de scădere, mai accentuată după data de 10 ianuarie. Astfel, în data de 14 ianuarie maximele se vor situa, în medie, în jurul valorii de 2 grade. Apoi, până la sfârşitul celei de a doua săptămâni, regimul termic nu va mai avea oscilaţii importante. Temperaturile minime se menţin pozitive în cea mai mare parte a regiunii până spre sfârşitul primei săptămâni, apoi vor coborî sub pragul de îngheţ, până în jurul a -6 grade.
Șansele de precipitaţii cresc în 10 - 12 ianuarie, când va ploua slab, apoi vor fi mai ales ninsori, de asemenea slabe.
Prognoza meteo pe două săptămâni, pentru Crișana
În prima săptămână din interval, deşi temperatura aerului va fi în scădere, maximele se vor menţine mai ridicate decât mediile climatologice specifice datei, în special în primele zile. În cea de a doua săptămână însă, valorile medii ale temperaturilor maxime vor fi de 0 - 2 grade Celsius şi se vor apropia de normalul perioadei. Minimele nocturne vor fi peste zero grade Celsius până în dimineaţa zilei de 11 ianuarie, apoi vor deveni negative, cu valori medii, în nopţile cele mai reci, în jur de – 6 grade Celsius.
Condiţiile de precipitaţii cresc începând cu data de 10 ianuarie, dar acestea vor fi slabe. La început va ploua, apoi va ninge.
UPDATE. Cel mai cald din țară, de Bobotează, în vestul țării: la ora 14, la Lugoj și Caransebeș erau 17 grade, la Timișoara - 14 grade
Valori neobișnuite de temperaturi, înregistrate luni, de Bobotează, la ora 14: la Lugoj și Caransebeș se înregistrau 17 grade - în aceste localități era cel mai cald din țară. La Oravița, Reșița și Vărădia de Mureș erau 15 grade, în timp ce la Timișoara, Arad și în alte localități din vestul țării erau ”doar” 14 grade.
Cel mai frig din țară, potrivit ANM, era în depresiunile din estul Transilvaniei (Miercurea Ciuc - un grad) și pe culmile munților (vârful Omu -2 grade).